Soini neuvoo kokoomusta pitämään Tehy-palaverin

Soini katsoo, että kokoomus sai vaalivoittonsa pääosin keksimänsä tasa-arvotupon ansiosta.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini kehottaa kokoomusta järjestämään oman "Korpilampi-kokouksensa" selvittääkseen linjaansa työmarkkinakysymyksissä.

Soinin mielestä kokoomuksen tulisi selvittää keskenään, miten sairaanhoitajien työtaisteluun johtaneesta umpikujasta tullaan ulos.

Jyväskylässä tänään puhunut Soini muistutti, että kokoomuslaisia vaikuttajia on nyt uhkaavassa työtaistelussa "joka pöydän kulmalla" eli työnantajapuolella, ay-puolella ja hallituksessa. Hän sanoi, että "tulostavoitteisiin mieltynyt Kokoomus saisi istua Korpilampeaan valtakunnansovittelijalla vahvistettuna niin kauan, että valkoinen sauhu piipusta nousisi tuloksen saavuttamisen merkiksi".

Soini katsoo, että kokoomus sai vaalivoittonsa suurelta osin keksimänsä tasa-arvotupon ansiosta. Vaalitaisteluun tuli selvien rahatavoitteiden ohella selvä yleinen henki, että asialle tehdään jotain.

- Suomea uhkaa nyt vakava terveydenhuollon työtaistelu, eikä maan hallitus pysty kuin jankuttamaan historiallisena pitämäänsä 150 miljoonan euron tasa-arvolisää.

Soini korosti, että aikaa terveydenhoidon työtaistelun estämiseksi ei kannata pelata yhtään, vaan hallituksen on saatava valtakunnansovittelija ja kaikki osapuolet liikkeelle.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat