Mainos

Soini: Naisia ei ole tarvinnut tytötellä

Perussuomalaisten puheenjohtajan Timo Soinin mielestä naisia ei vähätellä politiikassa. Soini kommentoi tänään aihepiiriä yleisellä tasolla Radio Novan iltapäivän haastattelussa.

Kommentit liittyvät keskusteluun Eveliina Talvitien uutuuskirjasta naisista politiikassa.

Talvitie haastatteli Keitäs tyttö kahvia - Naisia politiikan portailla -kirjaansa lukuisia tunnettuja naispoliitikkoja Tarja Halosesta Mari Kiviniemeen. Kirjan lähtökohtana on, että sukupuolella on politiikassa väliä. Kirjoittaja Talvitien mukaan politiikassa olevat naiset kohtaavat urallaan edelleen syrjintää.

Perussuomalaisten Soini ei ole lukenut Talvitien kirjaa. Omassa puolueessaan Soini ei ole havainnut mitään asioiden sukupuolisidonnaisuutta.

– Ainakaan niitä naisia, jotka minulla ovat töissä joko ryhmäkansliassa tai avustajina, ei ole tarvinnut tytötellä, Soini totesi.

Soini ei ole huomannut eduskunnassa yleisestikään sovinistista suhtautumista naisiin.

– En todellakaan ole, vaikka minuakin miehisenä miehenä pidetään. Asiallisesti käyttäydytään, Soini kuvaili Novan haastattelussa.

Perussuomalaisten puheenjohtajan mukaan poliitikko hyötyy verkostoitumisesta, mutta verkostoituminen on sukupuolta enemmän ihmistyyppikysymys.

– Politiikkaan liittyy ihmisillä aika paljon odotuksia. Kun syystä tai toisesta pettyy, haetaan selityksiä. Niistä jotkut voivat olla oikeita ja jotkut vääriä. Yleensä ihmiset, jotka eivät ihan saa, mitä haluavat, näkevät syyn mielellään joksikin muuksi kuin omasta toiminnastaan johtuvaksi, Soini pohdiskeli.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.