Mainos

Soini moittii EU:n pakolaispolitiikkaa

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini vastustaa EU:n yhteistä maahanmuutto- ja talouspolitiikkaa. Tampereella Suomi-Areenan varaslähdössä puhunut Soini uskoo, että yhteinen politiikka lisäisi Suomen taakkaa.

- Yhteinen talouspolitiikka johtaisi siihen, että suomalainen veronmaksaja pistetään maksamaan muiden kuten esimerkiksi Kreikan ja Espanjan törttöilyt. Ja siihen se on nyt johtanutkin.

Soini haluaisi pitää myös maahanmuuttopolitiikan suomalaisten omissa käsissä.

- Pakolaispolitiikassa on epäonnistuttu koko EU:n alueella samoin kuin meilläkin. Jos tehdään yhteinen politiikka, meidän kiintiöistä päätettäisiin yhdessä, isojen maiden toimesta. Enkä usko, että suomalaiset haluavat sitä.

EU:ssa lipsuttu yhteisistä säännöistä

Sen sijaan europarlamentaarikko Liisa Jaakonsaari on selkeiden yhteisten pelisääntöjen kannalla. Jaakonsaaren mukaan nyt ongelmana on, että yhteisistä säännöistä on lipsuttu.

- Pelisäännöt on jo olemassa, mutta niitä ei noudateta.

Jaakonsaari näkee ongelmien alkaneen siitä, että isot maat kuten Saksa ja Ranska ovat rikkoneet kasvu- ja vakaussopimusta, jonka jälkeen pienet ovat tehneet samoin perässä.

- Nyt tulisi keskittyä näiden yhteisten sääntöjen noudattamiseen, että tulevaisuudessa vältyttäisiin uusilta Kreikan kaltaisilta kriiseiltä.

Eilen julkaistun MTV:n ja Aamulehden teettämän tutkimuksen mukaan 73 prosenttia suomalaisista kannattaa EU:lle yhteisiä talous- ja maahanmuuton pelisääntöjä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.