Mainos

Soini Kypros-paketista: Hönö maksaa ja peluri pelaa

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini arvostelee jyrkin sanoin Kyproksen saamaa EU-tukipakettia.

Euromaat hyväksyivät aamuyöllä suunnitelman maan pankkien järjestelystä. Oppositiojohtaja Soinin mukaan nyt tehdyt päätökset ovat EU:n omien perussopimusten vastaisia.

Positiivisena asiana Soini pitää sitä, että alle 100 000:n euron pankkitalletuksiin ei kosketa. Talletussuojan murtaminen olisi Soinin mukaan ollut katastrofi.

Perussuomalaiset aikoo tehdä välikysymyksen Kyproksen tukipaketista.

– Kansalla ja sen valitsemilla edustajilla pitää olla kaikki tieto asiasta, ja on myös erittäin hyvä, että kansanedustajat täysistunnossa perehtyvät tähän asiaan, eivät vain ne kansanedustajat, jotka ovat EU-valiokunnan jäseniä. Minä edellytän sitä niin omilta ja muiltakin, että kun mennään tuonne turuille ja toreille tapaamaan ihmisiä, ja he kysyvät näistä asioista, niin pitää osata vastata.

Timo Soinin mukaan EU tekee tällä päätöksellä tiettäväksi, että euro aiotaan pelastaa kaikissa tilanteissa.

Hän arvelee, että pelastuspaketit eivät lopu tähän.

– Seuraavat ongelmat tulevat löytymään Sloveniasta, Espanjan pankkisektorista, Italiasta ja Ranskasta. Niin kauan kuin hönö maksaa, niin kauan peluri pelaa.

Soini sanoo jopa kadehtivansa ruotsalaisia.

– Nyt on selvinnyt viimeistään, että euro aiotaan kaikissa tilanteissa pelastaa. Se on vaarallista ja kallista puhetta. Kyllä tässä ruotsalaisia käy kateeksi. Heillä on oma valuutta, oma valuutta- ja pankkipolitiikka, ja he eivät näitä tukipaketteja maksa, kuin pieneltä osin osana IMF:n rahoitusta ja kansainvälisen valuuttarahaston kautta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.