Mainos

Soini: Kun asiat loppuvat, mennään henkilökohtaisuuksiin

Puheenjohtaja Timo Soini linjaa perussuomalaisten tavoitteita seuraavalle vaalikaudelle. Huomenta Suomessa esiintynyt Soini haluaa muun muassa pidentää työuria nostamatta eläkeikää. Soini ei pidä eläkeiän linjausta tulevan vaalikauden tavoitteena.

- Yleinen eläkeiän nosto ei ole ratkaisu. Ratkaisu on se, että saamme ihmiset pysymään työkuntoisina ja että saamme myös opiskeluaikoja lyhyemmiksi.

- Kuntarakenteessa ja hallinnossa on löysää, ja se voidaan hoitaa eläköitymisen kautta. Terveydenhoitopuolella virat pitää täyttää, ja iso pakollinen uudistus on omaishoidon uudistaminen, eli omaishoito on saatava Kelan hoidettavaksi, ja sitä kautta lisää inhimillisyyttä ja joustavuutta.

Soini lupaa tuoda parin viikon päästä julkisuuteen perussuomalaisen vaihtoehdon ilmasto- ja energiapolitiikkaan.

- Nykyinen päästökauppa on täynnä järkyttäviä väärinkäytöksiä, eikä Suomi kestä nykyistä energiapolitiikkaa. Ensimmäiseksi kustannustaso teollisuudelle ja yrityksille pitää laittaa sellaiselle tasolle, että yrityksen pystyvät työllistämään.

"Tulen Kataisen kanssa toimeen"

Soinin mukaan merkit Perussuomalaisten vaalimenestykseen ovat hyvät.

- Aamu alkoi mukavasti, kun sain tietää, että Lapin Kansan mukaan Perussuomalaisten kannatus on Lapissa 16,7 prosenttia. Nyt tämä kannatus pitää kuitenkin saada ääniksi ja sitä kautta saavuttaa vaaleissa voitto.

Soinin mukaan hallitusvastuuseen täytyy olla valmis, mutta nykyisen porvarihallituksen linja velkatakuineen on Soinin mielestä ollut huono, eikä se Perussuomalaisille kelpaa.

- En minä ole (kokoomuksen Jyrki) Kataisen kaveri, mutta tulen hänen kanssaan toimeen. Jos hallitusohjelmaa rakennettaisiin, ei kokoomus pystyisi sitä perussuomalaisille sanelemaan.

Soini kertoo, että hänen sormensa syyhyävät, kun puhe tulee eurovelasta.

- Meillä puhutaan tästä Suomen 10 miljardin kestävyysvajeesta. Samalla otetaan itsestään selvänä, että Suomi pitäisi asettaa 16 miljardin velkatakuisiin. Tämä on aivan edesvastuutonta politiikkaa, Soini sanoo.

- Tämä ei ole populismia, vaan järkevyyttä. Katsotaan niitä maita, jotka eivät ole eurossa mukana - Ruotsi suorastaan porskuttaa, eli maa ei ole nielaissut näitä, joilla on oma valuutta.

"Luulen, että Liisaa nolottaa jo"

Soinin mukaan SDP on pahassa kriisissä.

- Jos ajattelee, että porvarihallituksen politiikka, jossa on paljon arvosteltavaa ja jonka monet epäkohdat huutavat ratkaisua, ja samalla SDP:llä kannatus tahmoaa 18 prosentissa, niin ei kai se ihme ole, että tällaisen liikkeen veteraanit hermostuvat ja arvostelukyky pettää.

Soinin kollega, europarlamentaarikko Liisa Jaakonsaari kommentoi viime viikolla, että Soiniin suhtaudutaan yleisesti "kuin isoon vauvaan".

- Jos tuo pitäisi paikkaansa, tässä täytyisi varmaan alkaa jokeltaa, Soini kuittaa.

- Kai se vaan on niin, että kun asiaperusteet ovat loppu, niin mennään henkilökohtaisuuksiin. Luulen, että Liisaa tämä asia jo nolottaa, kun on nukkunut pari yötä kommenttinsa yli.

Katso puheenjohtaja Timo Soinin haastattelu: (Huomenta Suomi 17.01.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.