Mainos

Soini: Kreikan euroeron mahdollisuudesta ei haluta puhua - "puolet ja puolet"

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini uskoo, että puoluejohtajien vaitonaisuus Kreikan uudesta rahoituspaketista johtuu siitä, ettei Kreikan mahdollisesta euroerosta haluta puhua. 

Keskustelu uudesta lainarahasta on turhaa, jos Kreikka lähtee eurosta, Soini sanoo.  

Hän arvelee myös sen hiljentäneen keskustelua viime päivinä, että valtiovarainministeriöstä vuosi vähän aikaa sitten julkisuuteen varautumissuunnitelma Kreikan euroeron varalle.  
-Kun tämä valtiovarainministeriön muistiokin vuosi. Virallisestihan puheenjohtajat eivät ole tietääkseenkään, että Kreikka voi pudota, Soini sanoi STT:lle perussuomalaisten vaaliteltalla Vantaalla.  

Soini huomauttaa, että Kreikan lähtöön yhteisvaluutasta on varauduttu ympäri Eurooppaa jo pitkään.  

Hän uskoo, että maan mahdollisuudet pysyä eurossa ovat "puolet ja puolet". Vaihtoehtoina ovat hänen mukaansa poliittisesti hyvin hankala velkojen leikkaus tai todennäköisempi lainakoron nollaaminen ja maksuajan huomattava pitkittäminen. Kolmas vaihtoehto olisi lähtö eurosta.  

-EU ei missään nimessä halua, että Kreikka ajautuu Venäjän rahoittamaksi. Tämä on yksi asia, mikä pitää painetta avustamiseen. 

  
Vitsit vähenivät loppumetreillä  


Viimeisenä kampanjapäivänä Uudellamaalla kiertänyt Soini uskoo, että paikallinen kampanjointi ratkaisee vaalit.  

-Näyttää todella hyvältä. Vantaa on aina ollut meille vahva, mutta että tällainen väkimäärä vielä iltapäivällä, Soini sanoi Tikkurilassa.  

Puolueet nimeävät vaalituloksensa usein omalla lempinimellään. Nähty on eri puolueilta niin veret seisauttavaa vaalivoittoa kuin jytkyäkin.

Perussuomalaisjohtaja on jo puhunut puolueensa vaalituloksesta "jytkyn jatkona", mutta vaali-illan puheessa nimitys voi vielä muuttua.  

-Katsotaan mitä mieleen tulee, mutta käydään vaalit ensin. Siitä tulee värikäs puhe, meni hyvin tai huonosti.  

Soini on esiintynyt viimeisissä vaalitenteissä huomattavasti aiempaa maltillisemmin, eikä tuttuja letkautuksia ole kuulunut. Hän kieltää, että kyse olisi ollut tietoisesta taktikoinnista.  

-Ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtajana kun on tiennyt asioista hyvin paljon, niistä ei mielellään letkauttele. Tilanne on huolestuttava ja vakava myöskin jatkossa.  

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.