Soini: KMS:n tukirahat pitäisi palauttaa

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini ei usko, että kokoomuspoliitikko Ilkka Kanervan eilen saama tuomio on loppupiste vaikuttavassa asemassa olevien talousskandaaleihin.

– Nyt on katsottu puoluerahoitusta. Seuraava on säätiöt, eläkeyhtiöt, tämä hyväveliverkosto, kunnallinen kaavoittaminen, kauppapaikat. Kyllä tämä jatkuu, Soini sanoi Huomenta Suomen Torstaikabinetissa.

Hänen mielestään oikeuden langettamat tuomiot puhdistavat ilmaa.

– Tuomiot eivät vielä ole lainvoimaisia, mutta se on moraalinen viesti siitä, että ne kansanedustajat, jotka ovat saaneet rahaa Kehittyvien maakuntien Suomi -yhdistykseltä 10 tai 20 000, se raha pitäisi palauttaa.

Nova Group maksoi Kehittyvin maakuntien Suomi -yhdistyksen (KMS) kautta poliitikoille rahaa yhteensä 145 000 euroa vuosina 2007–2008.

Nova Groupin pesänhoitaja, asianajaja Pekka Kokon mukaan suurin osa vaalituista on jo palautettu konkurssipesälle.

– Siellä on 10 000–15 000 euron suuruinen summa tunnistamatta, kenelle raha on mennyt, mutta loppuosa eli suurin osa on saatu takaisin, Kokko sanoo.

Sekä henkilökohtaisesti saatuja vaalitukia että puoluetukia palautettiin kiinteistökonserni Nova Gropiin kovaa vauhtia syksyllä 2009.

Kokko pitää saamatta jäänyttä rahamäärää merkitykseltään vähäisinä. Kaikkiaan laajassa juttukokonaisuudessa aiheutettiin velallisen rikoksilla Nova-yhtiöiden velkojille noin 5 miljoonan euron suuruiset vahingot.

(MTV3)

Katso perussuomalaisten puheenjohtajan Timo Soinin haastattelu Torstaikabinetissa: (Huomenta Suomi 19.4.2012)

Lue myös:

    Uusimmat