Mainos

Soini kaupittelee leipäjonovälikysymystä

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini esittää välikysymyksen jättämistä hallitukselle tuloerojen ja leipäjonojen kasvattamisesta. Kuopiossa puoluetilaisuudessa tänään puhunut Soini katsoi, että hallitus rokottaa erityisesti tavallista kansaa korottamalla bensa- ja sähköveroa ja palvelumaksuja. Näin isketään Soinin mukaan eritoten pienituloisiin tukien varassa eläviin suomalaisiin.

- Hinnannousut siirtyvät nopeasti myös matkalippujen ja kuljetuskustannusten hintoihin. Inflaatio on irti.

Soinin mielestä oppositiollakin on parantamisen varaa, kun etenkin SDP harhailee puheenjohtaja Eero Heinäluoman eroilmoituksen jälkeen varjojen mailla.

- Vasemmistopuolueet virittelivät yhdessä kristillisdemokraattien kanssa välikysymystä kehitysavusta, vaikka suomalaisten veronmaksajien rahaa lapioidaan kehitysmaihin enemmän kuin koskaan ennen. Perusteeton välikysymys kuivui kasaan, hän sanoi.

Soinin mukaan nyt tarvitaan koko opposition yhteinen välikysymys tuloeroja ja leipäjonoja lisäävän hallituksen politiikan vuoksi.

- Perussuomalaiset ovat valmiita vetovastuuseen. Se ei ole itsetarkoitus, ensimmäinen allekirjoittaja voi tulla mistä tahansa puolueesta. Pääasia on, että hallituksen epäsosiaalisen talous- ja tukipolitiikan kannatus mittautetaan eduskunnassa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.