Mainos

Soini: Kannatusluvut saatava vielä ääniksi

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini on tavallistakin aurinkoisempi puhuessaan puolueensa jatkuvasta suosion noususta. YLE Uutisten lokakuun puoluekannatusmittauksessa perussuomalaisten kannatus yltää 14,3 prosenttiin.

- Lukema on hurja. Nää ei nyt vielä vaalitulosta ratkaise, pitää saada myös ne äänet, mutta perussuomalaisilla on tarjota selkeitä vaihtoehtoja, jotka poikkeavat vanhoista puolueista. Tietysti tämä rämettynyt yhteiskuntakeskustelu, mikä meillä on ollut vaalirahoituksesta vuosikausia, kyllähän se vaikuttaa.

Soini nostaa MTV:n uutisten haastattelussa esille myös politiikan sisältökysymykset. Perussuomalaisten kanta energiaveroon, jätelakiin ja aselakiin kiinnostavat.

- Tietysti myös tämä, missä EU siellä ongelma, alkaa nyt selvitä, Soini lataa.

Soini lupaa haastattelussa tehdä ehdokkaiden kanssa kaikkensa, jotta puolue saisi kanavoitua kyselyjen kannatyksen myös ääniksi.

"Ei kohkata"

Soini sanoo, että maahanmuutolla, eikä muillakaan asioilla kohkata. Äänestäjät äänestävät ajan tullen. Keskusta ja demarit saattavat puheenjohtajan mielestä menettää ääniä perussuomalaisille.

- Uskon, että äänestysprosentti nousee. Moni sellainen ihminen, joka on ollut äänestämättä useamman vaalikauden, on aktivoitumassa. Kyllä selvää tyytymättömyttä on ollut tähän punavihertämiseen joka puolella.

Soini moittii kovin sanoin myös keskustan toimia EU-politiikassa ja jätevesiasioissa. Hän myös näkee ydinvoimakysymysten kaataneen vihreiden kannatuspohjan.

- Kun on ensin myyty aatteet ja sitten syöty periaatteet, tulos on tässä.

Soini myö smoittii sdp:n kaksipäistä politiikkaa.

- Näin pitää olla, että kaikki tekee ja yksi johtaa. Siinä on heillä ollut maali hakusessa.

Kiivaana vellovaan homokeskusteluun Soinilla on selvä kanta. Perussuomalaisten mielestä avioöiitto on miehen ja naisen välinen.

- Kaikkien ihmisten ihmisarvoa kyllä kunnioitetaan, mutta se on sitten toinen asia.

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.