Soini jyrähti ruotsalaislehdille – neuvoja satelee silti

Perussuomalaisten puolueenjohtaja Timo Soini on suutahtanut maailman median puuttumisesta Suomen sisäpolitiikkaan, kirjoittaa Ilta-Sanomat. Soinin mukaan esimerkiksi ruotsalaisten on turha puuttua siihen, millainen hallitus Suomeen kannattaisi muodostaa.

– Eivät suomalaisetkaan käy heitä neuvomaan, Soini sanoi IS:n haastattelussa.

MTV3:n Ruotsin kirjeenvaihtajan Kari Lumikeron mukaan Soinin vastalause ei ole vielä kuulunut ruotsalaisille saakka. Porvarilliset ruotsalaislehdet jakelevat edelleen ohjeita, miten Suomen tulisi koota tuleva hallitus.

– Tämän aamun lehdet eivät näe vaaleissa juurikaan mitään muuta myönteistä kuin sen, että kokoomus nousi vaaleissa suurimmaksi puolueeksi ja Katainen mahdolliseksi pääministeriksi, Lumikero kertoo MTV3:n Huomenta Suomessa.

Esimerkiksi Dagens Nyheterin pääkirjoituksessa ollaan edelleen huolissaan Portugalin apupaketin kohtalosta. Lehdessä kirjoitetaan, että "Soinin politiikka merkitsee toteutuessaan Suomelle umpikujaa ja se uhkaa hajottaa Euroopan".

– Soinin ja Suomen harteille on Ruotsissa sälytetty siis aika paljon vastuuta, toteaa Lumikero.

Dagens Industri -lehdessä arvellaan, että perussuomalaiset antavat periksi eurokysymyksille, mutta siitä voi seurata kiristyksiä pakolais- ja turvapaikanhakupolitiikkaan.

Lumikero muistuttaa, että ruotsalaislehdillä on tapana jaella ohjeita, mutta niistä ei kannata pillastua.

– Se on tämän maan mediakulttuuria, hän sanoo.

Katso MTV3:n kirjeenvaihtajien Kari Lumikeron ja Tapio Nurmisen kommentit: (Huomenta Suomi 19.4.2011)

Lue myös:

    Uusimmat