Mainos

Soini joukoistaan: Tämä ei ole tuulitunnelissa tuotettua porukkaa

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini on julkaissut kirjan, jossa hän kertoo millaista on johtaa nopeasti kasvanutta puoluetta, jonka jäsenten irtiottoja joutuu selittelemään tämän tästä. 

Soinin eurovaalien alla ilmestynyttä Peruspomo-kirjaa on pidetty eräänlaisena vaalikirjana  ja puolueen kiillotuskampanjana matkalla hallitusvastuuseen.

MTV:n Uutislivessä vieraillut Soini kuitenkin kiistää tämän tulkinnan.

– Kirjoitin tämän, että saan kerrankin oman näkökulmani esiin viimeisen kuuden vuoden ajalta. Kirjoitin sen, miltä tämä on tuntunut, Soini vakuuttaa.

Soini suomii ja arvostelee kirjassaan kovin sanoin puolueen ongelmatapauksia, mutta myöntää MTV: uutislivessä, että edustajien värikkyydessä on myös perusuomalaisten viehätys.

– Tähän liikkeeseen saa tulla myös epäonnistunut ihminen ja sellainen, joka tekee virheitä. Meillä on pyrkimys hyvään. Meissä on elämän maku. Tämä ei ole tuulitunnelissa tuotettua porukkaa, Soini kuvaa porukkaansa.

Soini paljasti kirjassaan uusia tietoja terveysongelmistaan. Soinille tehtiin keväällä 2012 operaatio sydämen rytmihäiriöiden takia. Soinin mukaan ongelmat johtuivat liian suuresta työtaakasta.

– Voi päätellä mimmoista se on, kun vetää ensin eduskuntavaalit - joka hetki pitää olla valmiina kiertämään kenttää, huoltamaan, auttamaan. Sitten oli presidentinvaalit, joista tämän kokoinen puolue ei voinut jäädä pois. Jossain vaiheessa alkoi tuntua, että alkoi olla taakkaa. Hyvä, että tuli muistutus siitä, Soini muistelee.

Johtajan kosmisen kylmä hetki

Soini korostaa sitä, että politiikka on yhdessä tekemistä, mutta on myös hetkiä, jolloin johtaja on aivan yksin.  

– Se on esimerkiksi silloin kun tajuaa, että halltusneuvottelut katkeaa tai tajuaa sen, että nyt me ei voida mennä tähän hallitukseen, koska tukipakettipolitiikka, jota olemme vastustaneet, jatkuu. Se ei ole mitään komiteatyötä, kun joutuu ottamaan vastuun. Se on kosmisen kylmä hetki, Soini maalailee.

 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.