Soini herkistyi jäähyväispuheessaan perussuomalaisille: "Matka oli vaivan arvoinen"

Timo Soinin jatko ulkoministerinä yhä auki 1:52

Perussuomalaisten väistyvä puheenjohtaja Timo Soini on pitänyt jäähyväispuheen perussuomalaisten puoluekokouksessa Jyväskylässä.

Soini puhui paljon tunteistaan ja kertoi ajatelleensa perussuomalaisia joka päivä kahdenkymmenen vuoden mittaisella puheenjohtajuuskaudellaan. Hän kertoi miettineensä puheenjohtaja-aikaansa näin.

– Olen antanut kaikkeni ja saanut teiltä paljon. Nyt minusta tuntuu, että matka oli vaivan arvoinen, hän sanoi taputtavalle kokousväelle.

Hän sanoi puheensa politiikasta olevan tunteista kumpuavaa ajattelua, joka on ihmisten puolella eikä ketään vastaan. Soini sanoi, että hänen tunteisiinsa on vaikuttanut SMP:n johtaja Veikko Vennamo, joka vaikutti tunteiden jälkeen Soinin ajatteluun. Soini sanoi, että Vennamon ajattelun pohjalla oli se, että jokainen ihminen ja elämä on arvokas.

Soini kertoi puheenjohtajuutensa olleen hänen oma kasvutarinansa, jonka sivussa puolue on kasvanut. Hän sanoi, että kaikki puolueen ihmiset ovat kasvun varmistaneet.

Hän sanoi puheensa politiikasta olevan tunteista kumpuavaa ajattelua, joka on ihmisten puolella eikä ketään vastaan.

Soini antoi kiitosta vaimolleen ääni murtuen. 

– Tiina sinua ilman en olisi tässä kertomassa tätä kasvutarinaa. Kiitän sinua, että tämä tarina tuli todeksi, Soini sanoi.

Puheen lopuksi kokousväki taputti Soinille seisaallaan. 

Lue myös:

    Uusimmat