Mainos

Soini ja Kiviniemi pääministerikyselyn suosikit — lue kirjavat perustelut

Perussuomalaisten nousukiito näkyy myös MTV3:n verkkokyselyssä pääministerisuosikeista. Useampi kuin joka kolmas vastaaja liputtaa puolueen puheenjohtaja Timo Soinia pääministeriksi.

Soinia puoltaa 9 600 vastaajaa, mikä on 35,5 prosentin osuus.

Perusteluissa Soinia pidetään tuttuun tapaan kansan äänenä, mutta uudenlaisiakin syitä nousee esiin.

— Luotettavan ja rasittuneen oloinen kuin kantaisi jatkuvasti suomalaisten hyvinvoinnista huolta, nimimerkki Kaarina kuvailee Soinia.

"Harvinaisen fiksu ja asiallinen"

Soinin kriitikkoja löytyy vaikkapa niistä, jotka haluaisivat keskustan puheenjohtaja Mari Kiviniemen jatkavan pääministerinä.

— En pidä "kopio-Soinista". Mari Kiviniemi on harvinaisen fiksu ja asiallinen. Sitä ei Soini ole. Soinilla on liian suuria visioita tähän tähän maahan. Soini on liian negatiivinen persoona. Hän sopisi hyvin kristilliseen puolueeseen mielipiteineen, kirjoittaa Marjandee.

Kiviniemi on toiseksi suosituin pääministeriehdokas 24,2 prosentin osuudellaan. Kiviniemellä on ollut pääministeriehdokkaana nostetta: esimerkiksi Iltalehden helmikuisessa kyselyssä hän oli jo pääministerisuosikki.

Perusteluissa Kiviniemi hahmottuu selkeästi taitavana asiapoliitikkona. Nimimerkki Lepan mukaan Kiviniemi pystyy " johtamaan alituisesti poukkoilevasta populistilaumasta syntyvää hallitusta".

— Ei äärilaitojen edustaja, pyrkii selvästi tasapuoliseen yhteiskuntaan. Ei perusta sutkauksille mitään, vaan asiapohjalta lähestyviin ratkaisuihin. Antaa käytöksellään kuvan fiksusta henkilöstä, kehuu Taisto.

"Katainen on muita vähemmän populisti"

Kiviniemi päihittää pääministerisuosikkina kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Kataisen, jota puoltaa 21,8 prosenttia vastaajista. SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen jää hännille 18,5 prosentin osuudella. Molempien talousosaamista kiitellään.

— Selkeä ja konstailematon ulosanti. Rahamatematiikka hallinnassa, kirjoittaa JRM Kataisesta.

Vastauksissa sivutaan myös populismia, josta on vaalien alla puhuttu etenkin perussuomalaisten yhteydessä.

— Katainen on muita vähemmän populisti ja ajattelee kokonaisuutta kansainvälisesti, perustelee nimimerkki Tk suosikkiaan.

Esimerkiksi nimimerkki Waskon ääni kuitenkin menee juuri talousasioiden takia Urpilaiselle, ei valtionvarainministerille.

— Urpilainen on pätevin talouskysymyksissä. Olen lukenut kaikkien neljän talouspoliittiset linjat, ja "työn ja oikeudenmukaisuuden puolesta" on kaikkein uskottavin ja selkein.

Kyselyyn on tullut yli 27 000 vastausta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.