Mainos

Soini ja Kallis kimmastuivat Haloselle

Presidentti Tarja Halosen käsitys ihanneperheestä ihmetyttää kristillisdemokraattien ja perussuomalaisten presidenttiehdokkaita. Erityisesti Halosen lausunto isän roolista kimmastuttaa miesehdokkaita.

Presidenttiehdokkaiden perhekäsitykset ja jopa miehen rooli perheessä näyttävät nousevan vaaliteemoiksi muiden asioiden rinnalle.

Presidentti Tarja Halonen kertoi viikonvaihteen Iltalehden haastattelussa kannattavansa lesboparien hedelmöityshoitoa. Ihanneperheen käsitteen pitää Halosen mielestä seurata aikaansa.

Perussuomalaisten ja kristillisdemokraattien ehdokkaille Halosen perhekäsitys ei käy.

- Jos puhutaan lesbopareista, niin pitäis puhua homopareista. Onko siinä sitten joku ero, että onko kaksi äitiä tai kaksi isää. Minun mielestäni tämä hedelmällisyyshoito on syytä rajata aviopareille, toteaa perussuomalaisten Timo Soini.

- Lapselle on eduksi että hänellä on sekä isä että äiti ja tuollaisessa tapauksessa suljetaan jo kättelyssä se mahdollisuus pois, sanoo puolestaan kristillisdemokraattien Bjarne Kallis.

Vielä suurempaa ihmetystä herättää lausunto isän roolista, jota Halonen pitää vaikeampana kysymyksenä. Halonen antaa ymmärtää, että äiti kohtuineen voi luoda lapseen aivan toisenlaiset tunnesiteet kuin isä.

Keskustelu presidenttiehdokkaidenkin perhekäsityksistä epäilemättä jatkuu, sillä lakiesitys hedelmöityshoidosta on tulossa eduskuntaan.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.