Mainos

Soini Heurekasta: Ei täältä ilokaravaania lähde

20:38

Koko päivän jatkuneet talouskeskustelut Vantaan Heurekassa eivät saaneet oppositiojohtaja Timo Soinin (ps.) päätä kääntymään. Aamulla Soini sanoi, että odotukset eivät ole korkealla.

– En usko, että täältä lähtee mikään ilokaravaani, joka ratkaisee kaikki ongelmat. Pidän hyvänä, että on tällainen kokoontumisajo, kuten YK:n yleiskokous. Saadaan keskusteltua ja ideoita lentelee, Soini tiivisti päivän annin.

Soini muistutti, että hallituksen on kuitenkin tehtävä varsinaiset päätökset.

– Poliittinen valta on hallituksella, joka ei pysty päättämään käytännössä mitään. Nyt on syksyn budjetti auki ja pääministeri ilmoittaa, että ratkaisuja tehdään ensi keväänä.

Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä kehuu oman ryhmänsä avartavia keskusteluja. Heureka-foorumi oli tarpeen, mutta Sipilä vaatii hallitukselta nyt konkreettisia toimia.

– Me tarvitsemme päätöksiä tässä tilanteessa. Selvityksiä, raportteja ja työryhmiä on ollut tarpeeksi. Nyt tarvitaan päätöksiä ja toimia.

"Paine äärimaltilliseen palkkaratkaisuun vahvistui"

Päivän keskeinen puheenaihe oli maltillinen palkkaratkaisu. EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies myöntää paineet.

– Monessa puheenvuorossa on vedottu siihen, että aikajärjestyksessä ensimmäinen olisi työllistävän, äärimaltillisen palkkaratkaisun tekeminen. Ne paineet ja odotukset ovat olleet tiedossa, mutta ehkä täällä vähän vahvistuivat.

Työmarkkinajärjestöt odottavat budjettiriihen listaa rakenneuudistuksista. Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder toivoo, että neuvottelut pääsevät vauhtiin budjettiriihen jälkeen.

– Kaikki haluavat nähdä, mitä hallituksen rakenneuudistuslistalla on. Olisin itse toivonut vähän ripeämpää ja kovempaa aikataulua, koska ei kaikki sieltä rakennelistalta voi tulla kolmikantaan. Hallituksen on päätettävä itse osasta, Fjäder arvioi.

Fjäderin mukaan pelissä on myös järjestöjen arvovalta.

– Jos työmarkkinajärjestöt haluavat tulevaisuudessa, että niillä on jotain roolia tässä yhteiskunnassa, pikkuhiljaa pitäisi onnistua jossain. Siitä se paine syntyy palkansaajissa, mutta myös Eteläranta 10:ssä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.