Mainos

Soini: Hesarille samat seuraukset kuin Hirvisaarelle

Perussuomalaisten kohtelu tiedotusvälineissä on saanut puolueen puheenjohtajan Timo Soinin mitan täyteen. Soini kävi vastaiskuun perussuomalaisten puoluevaltuuston kokouksessa Helsingissä.

Soini arvosteli ankarasti Helsingin Sanomia viikon takaisesta hihamerkkijupakkaa ruotivasta pääkirjoituksesta. Siinä perussuomalaisia suositettiin käyttämään natsi-Saksaan viittaavia ruskeita paitoja ja sanottiin, että kyseessä on vitsi.

Soini muistutti, että kun media tekee väärin, se pitää myös sanoa. Perussuomalaisilla ei kansanliikkeenä pidä olla yhtään sen enempää katumusharjoituksia kuin muillakaan.

- Helsingin Sanomien pääkirjoitus murjaisi seuraavan vitsin: "perussuomalaisten tulisi käyttää tästä lähtien ruskeaa paitaa, jotta heidän poliittinen ja henkinen suuntautuneisuutensa tulisi kaikille selväksi". Miltä tuntuu? Tämä oli vitsi. Meillä tällaisesta vitsistä on seurauksensa, en tiedä, onko Helsingin Sanomilla.

Soini sanoi, että puuttuu asiaan viimeisen kerran, eikä enää "mätvää" tällä asialla.

- Mutta ei perussuomalaista kansanliikettä, ihmisiä, teitä, voi luonnehtia näin.

Soini sanoi toimittajille pitävänsä HS:n huumoria yhtä huonona kuin kansanedustaja James Hirvisaaren avustajan kohutussa hihamerkkikirjoituksessa. Hän toivoi, että seurauskin siitä on sama.

Helsingin Sanomien vastaava päätoimittaja Mikael Pentikäinen ihmettelee Soinin reaktiota.

- Minulla ei ole mitään kommentoitavaa. Kannattaa lukea se pääkirjoitus, sillä siitä näkee, mitä mieltä lehti on, hän sanoi.

Ei kommentoi uusinta Hakkarais-kohua

Keskisuomalainen kertoi verkkolehdessään eilen, että kansanedustaja Teuvo Hakkarainen on linkittänyt Facebook-sivulleen käräjäoikeuden tuomion 15-vuotiaan tytön raiskauksesta. Oikeuden päätöksestä kävivät ilmi teosta ehdolliseen vankeuteen tuomittujen nuorten nimet.

Hakkarainen on perustellut menettelyään sillä, ettei suojele raiskaajia. Soini sanoi, ettei ole keskustellut asiasta Hakkaraisen kanssa eikä ole myöskään aikeissa niin tehdä.

- En ota tähän kantaa, viranomaiset ottavat kantaa, jos katsovat aiheelliseksi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.