Mainos

Soini: Hallitus ajaa hölmöläispolitiikkaa

Soinin mukaan inflaatiota kiihdyttävät bensiinin ja dieselin verotuksen lisäksi korotukset kunnallisiin ja Kelan maksuihin. Maksujen korotukset iskevät Soinin mukaan kipeimmin pienituloisiin ja vähävaraisiin, joiden asema huonontuu entisestään.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini syyttää hallitusta inflaation kiihdyttämisestä. Soinin mukaan on hölmöläispolitiikkaa nostaa bensiinin ja dieselin verotusta sekä muita energiaveroja samalla kun sekä asunto- että tierakentamisen kustannukset ovat valmiiksikin nousseet.

- Tällaisessa tilanteessa valtio itse äyskäröi vettä omaan veneeseen nostamalla jo muutenkin himoverotettujen bensiinin ja dieselin hintaa. Hinnankorotukset kiertyvät välittömästi kuljetuksiin ja kaupan tuotteisiin, Soini laukoo.

Puolueensa eduskuntaryhmän kesäkokouksesta Rautavaarasta tavoitetun Soinin mukaan inflaatiota kiihdyttävät näiden lisäksi vielä korotukset kunnallisiin ja Kelan maksuihin. Nämä iskevät Soinin mukaan kipeimmin pienituloisiin ja vähävaraisiin, joiden asema huonontuu entisestään.

Hoitajia uskallettava suosia

Soini uusi kesäkokouksessaan vaatimuksensa hoitajien palkkojen tuntuvasta korottamisesta. Soinin mukaan eduskuntavaalitaistelussa kaikki puolueet lupasivat korjata terveyden- ja vanhustenhuollon palkkausta ja henkilökuntavajetta.

- Nyt, kun äänet on laskettu, vanhat puolueet ovat aloittaneet oudon venkoilun, että näin ei tehtäisikään. Perussuomalaiset eivät tällaista vaalijallitusta hyväksy vaan edellyttävät, että budjetissa osoitetaan kuntien valtionosuuksiin merkittävää lisäystä ja korvamerkitään raha hoitohenkilökunnan palkkojen nostoon.

Soini perää erityisesti keskustalta ja SDP:ltä tukea kokoomuksen ajamalle tasa-arvotupolle. Soini lupaa perussuomalaisten itse antavan täyden tukensa kokoomukselle, jotta se voi toteuttaa vaalilupauksensa.

Perussuomalaiset vaativat myös alkoholiveron roimempaa korottamista. Soinin mukaan sekä mietojen että vahvojen alkoholijuomien verotusta tulisi nostaa 20 prosenttia. Lisäksi tupakkaveroa pitäisi nostaa 10 prosenttia.

Säästökuurille joutaisivat Soinin mielestä myös puoluetuki, kerska- ja korkeakulttuuri, EU-maksut sekä kehitysapu.

Soini harkitsee ehdokkuutta EU-vaaleissa

Soini haluaa puolueensa lähtevän seuraaviin eurovaaleihin korkeaprofiilisella ehdokaslistalla. Yksi mahdollisuus on, että Soini lähtee itsekin ehdolle.

Soini pitää sitä vaihtoehtoa kuitenkin epätodennäköisenä. Hän ei haluaisi "ryhtyä Väyryseksi", jos tulisi valituksi.

- Tähän liittyy moraalinen ongelma. Jos tulisin valituksi, en suin surminkaan tahtoisi mennä europarlamenttiin. En kuitenkaan haluaisi lähteä vaaleihin pelkäksi äänten kerääjäksi, Soini sanoo.

Soini sanoo olevansa melko varma siitä, että tulisi valituksi europarlamenttiin, jos hän asettuisi ehdolle ja perussuomalaisilla olisi täysi lista. Mahdollisuuksia parantaa se, että seuraavissa EU-vaaleissa eivät enää ole ehdolla EU-kriittiset Paavo Väyrynen (kesk.) ja Esko Seppänen (vas.).

Myös perussuomalaiset ovat huomanneet tämän. Soinin mukaan nyt olisi tilausta uskottavalle EU-kriitikolle.

Yhtenä perusteena lähteä eurovaaleissa ehdolle Soini pitää mahdollisuutta osallistua vaalikeskusteluihin.

- Syyhyttäisi ampua alas Suomen kelvoton EU-politiikka ja olisi suuri ilo pudottaa nämä kukot orrelta.

Seuraavat eurovaalit järjestetään kesäkuussa 2009.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.