Mainos

Soini: Hallituksen laulu loppuu

Europarlamentaarikko, perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soinin mielestä nykyisen "porvarihallituksen ja heitä myötäjuoksevien vihreiden laulu loppuu" ensi eduskuntavaaleissa.

- Eihän tällainen hallitus voi jatkaa. Eihän itsenäisyyden ja oman päätösvallan käsissä pitäminen ole huonoa politiikkaa vaan hyvää politiikkaa, Soini toteaa MTV3:n Huomenta Suomessa.

Soinin mukaan EU:hun kaavailtu yhtenäinen budjettivalmistelu on uhka itsenäisyydelle ja suvereniteetille.

- Tämähän on ihan karmea linja, että itsenäisyyttä supistetaan. Nyt kun EU on vaikeuksissa halutaan syventää integraatiota, syventää juuri sitä linjaa, joka on vienyt väärään suuntaan ja vienyt näihin vaikeuksiin.

- Ei valtaa saa pelkästään antaa EU:n byrokraateille ja virkamiehille, joita kansa ei ole valinnut. Kyllä vallan on oltava kansalla, joka voi väärin tekevän poliitikon vaihtaa. Nythän näitä herroja ei saa vaihdettua millään.

"Verta, hikeä ja kyyneleitä"

Soinin mukaan Kreikalle tarjottu kriisipaketti ei auta, koska paketti on suunniteltu EU:n teknokraattien ja talouspolitiikan lähtökohdista käsin, eikä kreikkalaisen yhteiskunnan lähtökohdista käsin.

- Eihän Kreikalla ole esimerkiksi vientiteollisuutta. Heille turismi on isoin asia ja se merkitsee, että turistien pitäisi matkustaa Kreikkaan. Nythän siellä on esimerkiksi nostettu arvonlisäveroa ja muitakin maksuja. Suomalainen turisti menee pian Turkkiin, joka on puolet halvempi.

Kreikan kriisin velka siirtyy lapsenlapsille, Soini toteaa.

- Ei se moraalisesti ole oikein. Kyllä nyt pitää elää suu säkkiä myöten. Nyt on todella vaikeata Euroopan laajuisesti. Tässä tie on niitä kuuluisia verta, hikeä ja kyyneleitä, Soini vertaa.

Katso perussuomalaisten puheenjohtajan Timo Soinin haastattelu. Keskusteluun osallistuu puhelimitse SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Eero Heinäluoma (Huomenta Suomi 14.5.2010)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.