Mainos

Soini: Euron vahvistuminen rasittaa Suomen taloutta

Perussuomalaisten puheenjohtaja on huolissaan euron vahvistumisesta. Hänen mukaansa Suomen talousvaikeudet ovat vahvan euron syytä.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini huomauttaa tänään antamassaan kannanotossa, että suomalaisille vakuutettiin devalvaatioiden siirtyvän historiaan yhteisvaluuttaan siirtymisen myötä. Vakaan valuutan saapumista hehkutettiin.

-Uskomus oli kallista harhaa. Euron arvo suhteessa dollariin on vahvistunut viime aikoina selvästi. Koko euroalueen talous makaa kuin lehmä navetassa. Kallis valuutta potkii duunareita kortistoon, Soini maalailee.

Soinin mukaan Suomi on osana euroaluetta menettänyt vaikutusvaltansa korkojen ja rahan arvon määrittämiseen.

-Suomen hallitukset ovat vapaaehtoisesti luovuttaneet suuren osan vaikutusvaltaansa maamme rajojen ulkopuolelle ja nyt on tarjolla vain karvaita kotimaisia lääkkeitä. Edessä on irtisanomisineen sisäisen devalvaation tie, hän varoittaa.

Soinin mielestä tulevien eurovaalien yhteydessä on käytävä rehellinen keskustelu myös euroalueen talouspolitiikan toimivuudesta. Uusilla jäsenmailla on halpojen työvoimakustannusten lisäksi lisäetunaan joustava valuuttakurssi.

-Suomen tundralla ollaan siinä tilanteessa alushoususillaan, pakkanen kiristyy, mutta lisää vaatteita ei ole. Hallituksen työpaikkatavoite on jo karannut käsistä, hän korostaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.