Mainos

Soini: Eurokriisipolitiikan muuttaminen kynnyskysymys hallitukseen menolle

Perussuomalaiset vakuuttaa haluavansa hallitukseen ensi vaalikaudella. Puolueen kynnyskysymys on kuitenkin se, että eurokriisiä on hoidettava toisin kuin nyt. 

Perussuomalaisten hallitushalukkuutta on epäilty sen jälkeen, kun puolue vuoden 2011 vaalivoiton "Jytkyn" jälkeen menikin oppositioon eurokriisiasioiden takia. Puheenjohtaja Timo Soini vakuuttaa, että perussuomalaiset haluaa seuraavaan hallitukseen, suurimmaksi puolueeksi ja hän itse pääministeriksi.

Soinin mielestä paras hallituskokoonpano olisi kolme isohkoa puoluetta. Pienpuolueet hän jättäisi oppositioon, jotta hallitus olisi toimintakykyinen. Eurokriisipolitiikan muuttaminen on kuitenkin perussuomalaisten kynnyskysymys hallitukseen menolle.

– Olen aika levollisella mielellä siinä, että tämä EU-kriisipolitiikka voidaan muuttaa, koska keskusta on ollut koko ajan meidän kanssa samalla linjalla, SDP oli samalla linjalla ennen kuin meni hallitukseen. Kokoomus ei ole ollut koskaan samalla linjalla eli siinä se pitää se haaste tulla, sanoo Soini.

Mielipidetiedustelujen perusteella suosituin puolue on nyt kokoomus, jonka kannatus on ollut nousussa. Perussuomalaiset on keskustan jälkeen kolmanneksi suurin, ja sen gallup-käyrä on ollut laskussa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.