Soini EU-kriittiseen ryhmään europarlamentissa

Perussuomalaisten euroedustaja Timo Soini on liittynyt EU-kriittiseen parlamenttiryhmään europarlamentissa.

Ryhmä toimi edellisellä toimikaudella Itsenäisyys ja demokratia -nimellä, mutta Soinin mukaan ryhmä on nyt vaihtamassa nimeään. Ryhmä kertoo huomenna tarkemmin uudesta nimestään ja ohjelmastaan.

Itsenäisyys ja demokratia -ryhmä oli 24 edustajanpaikallaan väistyvän EU-parlamentin pienin ryhmä.

Soinin neuvotteli jäsenyydestään pisimpään nyt valitsemansa ryhmän sekä brittiläisten ja itäeurooppalaisten konservatiivien muodostaman uuden ryhmän kanssa. Hän päätyi vanhaan Itsenäisyys ja demokratia -ryhmään muun muassa aiemmin solmittujen henkilökohtaisten suhteiden perusteella.

Sari Essayahin parlamenttiryhmäpäätös lykkääntyi

Kristillisdemokraattien euroedustajan Sari Essayahin ratkaisu parlamenttiryhmästä on jäänyt auki.

Essayah arvioi vielä viime viikolla lyövänsä parlamenttiryhmänsä lukkoon tänään, mutta neuvottelujen venyminen siirsi ratkaisun huomiseen.

Essayahin mukaan neuvotteluissa ei ilmennyt varsinaisia kompastuskiviä, mutta hän halusi saada ryhmävalinnan yksityiskohtia myöten selväksi ennen asiasta tiedottamista.

Essayah piti viime viikolla todennäköisimpinä ryhmävaihtoehtoinaan oikeistolaista EPP-ryhmää tai EPP:stä lähteneiden brittiläisten konservatiivien muodostamaa uutta parlamenttiryhmää. Suomen kokoomusmepit kuuluvat EPP-ryhmään.

Parlamentin liberaaliryhmää, jossa Suomen keskustamepit istuvat, Essayah piti täysin poissuljettuna vaihtoehtona.

Meppien on syytä ratkaista parlamenttiryhmänsä ennen torstaita, sillä tuolloin parlamentissa alkaa ryhmäjäsenyyksien mukainen valiokuntapaikkojen jako.

(MTV3 - STT)

Lue myös:

    Uusimmat