Mainos

Soini EU-ehdokkaaksi, Halla-ahoa ei huolittu

Perussuomalaisten puoluehallitus on nimennyt EU-ehdokkaaksi puolueen puheenjohtajan, kansanedustaja Timo Soinin. Soini myös lupaa, että hän ottaa parlamenttipaikan vastaan, jos tulee valituksi.

Vielä tammikuussa Soini vannoi, ettei hän lähde ehdolle vaaleihin, koska ei katso EU-tason toiminnan sopivan moraaliinsa ja omaantuntoonsa.

- On inhimillistä muuttaa mielensä ja tuskallista tunnustaa se, muotoilee Soini.

Päätös syntyi kolme viikkoa sitten. Syyksi Soini sanoo sen, että nyt kansa saa äänestää EU:sta.

- Mä en voi sietää tätä Irlannin kansan kyykyttämistä, uudelleen äänestämistä. Nyt Suomessa saa tähän sanoa sanansa, kun ei kansanäänestyksellä saa, sanoo Soini.

Soinin mukaan päätöksellä ei ole mitään tekemistä kansankiihotuksesta syytteen saaneen Jussi Halla-ahon ehdokaskaavailujen kanssa.

Soini epäilee Halla-ahon liepeillä pyörineitä puolueen hajotuspyrkimyksistä. Soini ei hyväksy sitä, että samaan aikaan Halla-aholle kerättiin omaa kannatuslistaa.

Jussi Halla-Aho kommentoi asiaa MTV:n uutisille.

- En minä huomaa, että tässä ketään liepeilläni pyörisi. Mulla on paljon kannattajia eri puolilla maata, ja he ovat itsenäisiä ihmisiä, jotka tekevät itsenäisiä ratkaisuja, kertoo Halla-aho.

Timo Soini aikoo myös pyrkiä jatkamaan perussuomalaisten puheenjohtajana. Paikka on katkolla tulevana keväänä.

- Pyrin jatkokaudelle perussuomalaisten puheenjohtajan tehtävään toukokuun puoluekokouksessa. Tulen asettumaan ehdolle ja vetämään vuoden 2011 eduskuntavaalit, Soini jatkaa.

Kaikki ehdokkaat nyt nimetty

Perussuomalaisten puoluehallitus nimesi tänään EU-ehdokkaiksi myös kaksi uutta nimeä: kajaanilaisen apulaistarkastajan Jaana Sankilammin sekä liikkeenharjoittaja Freddy Van Wonterghemin Kotkasta.

Perussuomalaiset ei sen sijaan huoli blogikirjoittelullaan runsaasti julkisuutta saanutta helsinkiläistä kaupunginvaltuutettua Jussi Halla-ahoa ehdokkaakseen.

Perussuomalaisten kaikki ehdokkaat on nimetty. Puolue lähtee vaaleihin teknisessä vaaliliitossa Kristillisdemokraattien kanssa. Molemmat asettavat kymmenen ehdokasta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.