Mainos

Soini: Eläkerahat pitäisi ottaa käyttöön elvytystoimissa

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini on eri linjoilla Finanssialan keskusliiton toimitusjohtajan Piia-Noora Kaupin ja pääministeri Jyrki Kataisen (kok.) kanssa suomalaisten eläkerahojen käytöstä. Soinin mielestä eläkerahoja pitäisi käyttää valtiontalouden elvyttämisessä.

– Nyt tätä EMU-puskuria työntekijöiden ja työnantajien pitäisi käyttää, koska siellä on varantoa. Vaihtoehtoiset keinot ovat palkan alennus tai potkut.

Piia-Noora Kauppi ja Jyrki Katainen sanoivat tänään MTV3:n Huomenta Suomen haastattelussa, että EMU-puskureihin ei tulisi koskea. Heidän mielestään varat on tarkoitettu työeläkkeiden turvaamiseksi. EMU-puskuri on työeläkemaksuista vuodesta 1997 kerätty turvarahasto, jonka tarkoituksena on estää työeläkemaksujen nousu talouden ajautuessa kriisiin.

– Totta kai työeläkkeet tulee hoidettua. Silloin, kun se rahasto tehtiin, kaksi ja puoli miljardia oli se maksimi mihin pyrittiin. Nyt se on tuplasti sen. Mä ymmärrän, että Piia-Noora Kauppi kapitalistien edustajana haluaa tietysti pistää työläiset kyykkyyn työttömyyden tai sopeuttamisen kautta. Mun mielestä pahan päivän vara on nyt ja niitä varoja tulee joustavasti käyttää osana tuloratkaisua, Soini sanoo.

Soinin mukaan tärkeintä olisi, että ihmiset pysyisivät töissä ja työpaikat turvattaisiin.

– Työmiehen ja -naisen tilipussi. Sehän se on se, mistä eläkkeitä maksetaan. Jos ihmiset ovat työttöminä, kuka niitä työeläkemaksuja maksaa. Ja jos yritykset eivät tuota, niin kuka työantajapuolella maksaa työeläkkeitä. Ei pidä harhauttaa ihmisiä tässä asiassa.

Varpaat ulos eurosta, jottei koko jalka mene

Soinin mielestä suuri rakenteellinen muutos, joka eurokriisin suhteen pitäisi tehdä, on potkia kriisimaat pois eurosta.

– Euro on heille täysin väärä valuutta. He valehtelivat itsensä euroon. He ovat kilpailukyvyttömiä eurossa. Ei se heidän kilpailukykynsä siitä parane, että heiltä viedään elinmahdollisuudet. Että tämä keskusteluhan meillä on ollut jo monta vuotta ja tulee monta vuotta jatkumaan.

– Ne maat, jotka eivät pärjää eurossa, poistuvat, devalvoivat, palauttavat kilpailukykynsä ja sen jälkeen mahdollisesti liittyvät euroon, Soini lisää.

Radio Novan Enbuske & Linnanahde Crew'ssa Soini täsmensi, että euroalueelta olisi saatava ulos Kreikka, Kypros ja Portugali. Espanjalle ja Italialle Soini antaisi vielä mahdollisuuden maiden koon takia.

– Vaikeina aikoina pitää tehdä hyviä päätöksiä. Jos varpaat on menossa amputaatioon, niin ne meni sitten, mutta iloitse siitä, ettei mennyt koko jalka, Soini vertasi

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.