Soini: Eivät nämä hallitukset aina neljää vuotta kestä

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini vakuuttaa, ettei hallitushaaveiden kariutuminen jättänyt mitään hampaankoloon. Tulevalle hallitukselle hän enteilee silti tiukkoja aikoja.

Soini ilmoitti tänään perussuomalaisten jättäytyvän pois hallitusneuvotteluista. Syy tähän on eilen tehty linjaus EU-tuista.

– Kannat ovat tässä isossa asiassa niin erilaiset, että siinä ei ollut yhteensovittamista.

Soini uskoo kuitenkin, että puolueella on hyvä mahdollisuus vaikuttaa myös oppositiossa. Perussuomalaisten Soini lupaa olevan tiukka ja asiallinen oppositiopuolue.

–Tulemme kannustamaan hallituspolitiikkaa niiltä osin, jotka lisäävät työllisyyttä ja talouskasvua.

Portugali-paketin tai EU:n vakausmekanismin puolesta perussuomalaiset ei kuitenkaan eduskunnassa äänestä. Syyksi Soini kertoo sen, ettei yksinkertaisesti usko mekanismin toimintaan.

– Se on jo nähty, ettei se toimi. Ja se mikä ei toimi, ei rupea nyt toimimaan siksi, että Suomi alkaa sitä kannattaa, Soini toteaa.

– Tulimme Suomi-linja edellä vaaleissa ja se linja pitää. En kääntele mielipiteitä, asuista puhumattakaan.

Hallitukselle Soini ennakoi tiukkoja aikoja, sillä hän uskoo hallituksen syntyvän vain niukalla enemmistöllä. Hallitushaaveita Soini ei kuoppaakaan kokonaan – ei edes tämän vaalikauden osalta.

– Eivät nämä hallitukset välttämättä aina neljää vuotta kestä, eikä oppositiokausi ole välttämättä ikuinen, Soini arvioi.

– Nyt juna menee eteenpäin ja me vastaamme tästä omalta osaltamme. Ei elämä tähän lopu.

Katso Matti Maunun juttu (Seitsemän uutiset 12.5.2011)

Lue myös:

    Uusimmat