Mainos

Soini ei olekaan netin puhutuin puoluejohtaja

Perusuomalaisten noususta on tullut talven kuuma uutisaihe, mutta puolueen puheenjohtajasta Timo Soinista puhutaan netissä siihen nähden yllättävän vähän. Näin selviää tuoreesta MTV3:n teettämästä tutkimuksesta.

Soinin mainitsevia verkkokeskusteluja on ollut loka-tammikuussa noin 6 000. Kokoomusta johtava Jyrki Katainen esiintyy keskusteluissa yli 10 000 kertaa.

Sen sijaan Soinia koskevien mainintojen sävy istuu perussuomalaisten kasvaneisiin kannatuslukuihin. Seitsemän kymmenestä maininnasta on luokitelty sävyltään erittäin myönteiseksi tai myönteiseksi, ja tammikuussa myönteisyys on kasvanut. Erittäin kielteisiä maininnoista on joka kymmenes.

Alamäkeä vierineen SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen on hänkin keskusteluissa enimmäkseen hyvässä valossa. Häntä koskevista maininnoista 60 prosenttia on mittauksen mukaan vähintään myönteisiä. Urpilaisesta kuitenkin puhutaan vähemmän kuin vaikkapa Soinista.

Vaalipuntari.fi:n mittauksessa on laskettu poliitikkojen saamaa huomiota suomenkielissä verkkokeskusteluissa, esimerkiksi verkkofoorumeilla, blogeissa ja Twitterissä.

(MTV3)

Katso Pekko Ylösen juttu:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.