Mainos

Sofi Oksasen Puhdistus-romaanista jättimenestys

Sofi Oksasen Finlandian voittaneesta Puhdistus-romaanista on tulossa valtava myyntimenestys, jota uskotaan myytävän jopa 80 000 kappaletta. Suomalaisia yhdistävänä lukukokemuksena sitä voi verrata Kari HotakaisenJuoksuhaudantie-romaaniin.

Kirjaa on myyty nyt noin 60 000 kappaletta, ja WSOY:n myyntiosasto ennakoi sen myyvän jouluun mennessä noin 80 000 kappaletta. Kirjakauppakentältä on kuulunut ennakointia, että Puhdistuksesta tulee jopa kaikkien aikojen myydyin Finlandia-kirja.

Kari Hotakaisen Juoksuhaudantie myi ilmestymisvuonnaan 2002 noin 70 000 kappaletta. Suosituimman kirjailijamme Ilkka Remeksen teoksia tavataan myydä noin satatuhatta kappaletta. Viron lähihistoriaa käsittelevä Puhdistus ilmestyi kevättalvella ja se myi jo ennen Finlandia-palkintoa noin 20 000 kappaletta.

Oksasen läpilyönti on ollut ennenäkemätön, sillä kyseessä on vasta kirjailijan kolmas romaani. Oksasen esikoisteos Stalinin lehmät oli vuoden 2003 kohuteos, mutta silti sitä myytiin vain 800 kappaletta. Puhdistus oli jo ennen Finlandia-palkintoa marraskuun Mitä Suomi lukee -listan viidenneksi myydyin kotimainen kaunokirja, heti Ilkka Remeksen, Jari Tervon, Laila Hirvisaaren ja Arto Paasilinnan uutuusromaanien jälkeen, vaikka se ilmestyi jo keväällä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.