Mainos

Sofi Oksasen Puhdistus jättimenestys

Sofi OksasenPuhdistus-romaanin menestys on käsittämättömän suuri ja nopea Suomessa. Siitä on otettu jo 30. painos ja kirjoja on painettu 210 000 kappaletta. Se on ollut ainutlaatuisesti 30 kuukautta Mitä Suomi lukee -listalla. Puhdistusta on nyt myyty siis yhtä paljon kuin Z. Topeliuksen 1800-luvulla julkaistua Välskärin kertomuksia -klassikkoa.

Puhdistusta myytiin jo ilmestymisvuotenaan 2008 yli 100 000 kappaletta. Tästä voi päätellä, että kauan kaivattu kansakuntaa yhdistävä lukukokemus on edelleen mahdollinen.

Puhdistus on palkittu kymmenellä merkittävällä kirjallisuuspalkinnolla ja sen käännösoikeudet on myyty 41 kielelle. Tällä hetkellä sen englanninkielinen laitos on ehdolla maailman suurimpaan englanninkielisen kirjallisuuden IMPAC Dublin Literary Award -kirjallisuuspalkintoon, joka jaetaan kesäkuussa.

-Suomalainen kirjailija ei ole koskaan aiemmin tehnyt näin nopeata ja menestyksellistä läpimurtoa kansainvälisille markkinoille. Oksasen menestys lisää olennaisella tavalla kiinnostusta kirjallisuuttamme kohtaan ja avaa tietä sen laajemmalle kääntämiselle, sanoo kustantaja Leena Majander WSOY:n tiedotteessa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.