Sofi Oksanen sädehti ensi-illassa sinisessä iltapuvussa

Kirjailija Sofi Oksanen edusti näyttävästi Puhdistus-elokuvan ensi-illassa Tallinnassa.

Puhdistus-elokuvan ensi-iltaa juhlittiin Tallinnassa torstai-iltana. Juhlavaan tilaisuuteen kirjailija Sofi Oksanen saapui näyttävässä, Aurora Raiskisen suunnittelemassa iltapuvussa. Illan siron iltapuvun kauniit laskokset toivat pehmeyttä Oksasen voimakkaisiin piirteisiin. Aiemmin päivällä Oksanen oli edustanut Kun kyyhkyset katosivat -romaanin julkistamisjuhlassa militaarisessa jakkupuvussa. Kirjailijalle sopiva jakkupuku on Mirjam Lehtosen käsialaa.

Puhdistus-romaanin valkokankaalle ohjannut Antti J. Jokinen piti tunteikkaan puheenvuoron ennen elokuvan alkua.

– Elokuvaa tehdessä monta kertaa kun katsoi kameran monitoreitten läpi tuntui siltä, että ikään kuin katsoi oikeaa elämää. Se muuttui todeksi yhtäkkiä. En ole aikaisemmin kokenut sitä urallani, ja se oli koskettava kokemus. Toivottavasti se välittyy myös elokuvassa, Jokinen sanoi.

Raikuvien suosionosoitusten saattelemana yleisön eteen astui myös kirjailija Oksanen.

– Olen mielissäni elokuvan näyttelijävalinnoista, näyttelijät tekevät huikeaa työtä. Ohjaajalla on erinomainen visuaalinen silmä, puhumattakaan elokuvan musiikista, Viktoria Mullova on hieno oivallus tähän, Oksanen kiitteli.

Elokuvan näyttelijöistä paikalla olivat muun muassa Laura Birn, Krista Kosonen, Peter Franzén,Tommi Korpela, Liisi Tandefelt ja Amanda Pilke.

(MTV3–STT)

Lue myös:

    Uusimmat