Mainos

Sofi Oksanen päihitti Ilkka Remeksen

Sofi Oksanen sai tämän vuoden Finlandia-palkinnon. Kuva: lehtikuva.

Finlandia-voittaja Sofi Oksanen nousi joulukuussa Suomen suosituimmaksi kirjailijaksi. Oksanen päihitti siis joulukuun myyntiluvuissa jo vuosia suosituimman kirjailijan asemassa olleen Ilkka Remeksen. Suomalaisten kirjamaku on muutoinkin tasokas, sillä joulukuun toiseksi myydyin kotimainen teos oli Jari Tervon Troikka ja muissa maissa kirjalistoja hallitseva thrilleri, Ilkka Remeksen Pyörre, oli tällä kertaa vasta kolmanneksi myydyin.

Joulukuun kymmenen myydyimmän joukossa on Oksasen lisäksi toinenkin Finlandia-ehdokas, Arne Nevanlinnan Marie. Yllättäen aiemmin tuntematon kirjailija pääsi kahdeksanneksi myydyimmäksi ohittaen jopa kestosuosikki Arto Paasilinan uutuuden Neitosten karkuretki.

Käännöskirjallisuuden suosikkeja ovat tutut Liza Marklund ja Paulo Coelho. Lapsiin vetoavat edelleen Mauri Kunnas sekä Aino Havukaisen ja Sami Toivosen Tatu ja Patu. Tietokirjallisuuden myydyimpiä olivat tuttuun jouluiseen tapaan Ennätystenkirja ja Mitä missä milloin.

Sofi Oksasen Puhdistus on ollut Mitä Suomi lukee -listan kymmenen myydyimmän kotimaisen kirjan joukossa keväisestä ilmestymisestään alkaen. Sitä on myyty yli 100 000 kappaletta.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.