Sofi Oksanen muisteli esikoiskirjansa julkaisua Novalla – "pikkaisen jopa järkytyin"

Kirjailija Sofi Oksanen vieraili Marco Bjurströmin lähetyksessä Novalla tiistaina.

Uuden Norma-romaaninsa huomenna keskiviikkona julkaiseva Sofi Oksanen vieraili tiistaina Marco Bjurströmin  Tehtävä Telluksella -lähetyksessä Nova-radiokanavalla.

Romaani julkaistaan keskiviikkona Aleksanterin teatterissa. Oksanen kertoi odottavansa tilaisuutta hyvillä mielin.

– Hyvä fiilis on. En ole kirjoittanut kirjaa enää lähiaikoina, vaan tässä on ollut muita säätöjä, hän kertoi.


Oksanen kertoi jättäneensä kirjan kustantajalle kesä-heinäkuun vaihteessa. Kirjailija totesi, ettei halua kertoa vielä tarkemmin odotetusta romaanistaan, vaan säästää puheet huomiselle.

– Aloitan virallisesti siitä aiheesta puhumisen huomenna. Olen oppinut sen, että vanhoista kirjoista saa puhua enemmän kuin tarpeeksi loppuikänsä ajan. Lukijoillehan ne ovat tietenkin uusia, mutta kirjailijoille vanhoja, Sofi sanoi.

Kirjan julkaisujuhlaa vietetään loppuunmyydyssä Aleksanterin teatterissa. Yleensä kirjojen julkaisut hoidetaan huomattavasti matalammalla profiililla, mutta tällä kertaa menestyskirjailija halusi juhlia uutuuttaan näyttävästi.

– Muistan, kun ensimmäinen kirjani Stalinin lehmät ilmestyi. Pikkaisen jopa järkytyin, kun tekijänkappaleet tulivat vain postissa. Kavereiden kanssa juhlistetaan joo, mutta se ei ole isompi työryhmän juhla, tai että lukijat olisivat mukana.

Oksasen mukaan idea suuremmista kirjajulkkareista otettiin vastaan innostuneesti, mutta budjettia vilkuillen.

– Kyllähän kustantaja miettii, että mitä tällainen maksaa. Nämä ovat asioita, jotka pitää tietysti ottaa huomioon.

Lue myös:

    Uusimmat