Mainos

Söderman epäilee rasismia EU:n virantäytössä

EU:n oikeusasiamies epäilee edelleen EU:n syrjivän työhönotossa etnisiä ryhmiä.

Jacob Söderman

EU:n oikeusasiamies Jacob Söderman arvelee, että Euroopan unioni syrjii yhä virantäytössä etnisiä ryhmiä. Oikeusasiamies Söderman on tyytymätön vastaukseen, jonka EU:n komissio antoi asiasta tehtyyn valitukseen.

Komission mukaan vähemmistöjen pieni määrä EU:n toimielimissä johtuu siitä, että etnisiltä vähemmistöiltä tulee vähän hakemuksia virkoihin. Söderman pitää mahdollisena, että taustalla olisi rasismi. Jacob Södermanin mielestä komission suhtautuminen etnisten vähemmistöjen edustajien pieneen määrään on passiivista, eikä se ole linjassa EU:n hyväksymien säännösten kanssa.

Viime vuonna komission toimista kanteli Hollannin kansalainen, jonka mukaan EU:n alueella elää noin 30 miljoonaa etnisten vähemmistöryhmien edustajaa, mutta heistä vain aniharva työskentelee yhteisön elinten palveluksessa.

Söderman pyysi jo viime kesänä komissiolta tilastoja etnisiin vähemmistöihin kuuluvista työntekijöistä. Nyt hän haluaa edelleen tietoja vähemmistöjen mahdollisuuksista työhönotossa. Söderman vaatii vastausta komissiolta huhtikuun loppuun mennessä.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.