Mainos

Sodankylän elokuvafestivaali alkaa

Elokuvien ystävät suuntaavat huomenna pohjoiseen, kun Sodankylän 16. elokuvajuhlat alkavat. Laajassa ohjelmistossa on kotimaisia ja ulkomaisia elokuvia mykkäkaudelta nykyaikaan.

Elokuvajuhlien järjestelyvastaava Johanna Saarinen kertoo, että lippuja on vielä jäljellä kaikkiin näytöksiin, mutta majapaikat ovat jo melkein täynnä. -Odotamme taas vähintään 18 000 elokuvissakäyntiä, Saarinen kertoo. Sodankylässä ensi-iltansa saa mm. Susanna Helken ja Virpi Suutarin ohjaama Joutilaat, jossa seurataan työttömien kainuulaisten nuorten elämää. Ohjelmistossa on myös Kari Juusosen ohjaama, Cannesin lyhytelokuvasarjassa kolmanneksi tullut Pizza passionata.

Perinteinen mykkäelokuvaesitys on D.W. Griffithin vuonna 1919 ohjaama Broken Blossoms. Elokuva esitetään perjantai-iltana ja sitä säestää kamariorkesteri Avanti! musiikin säveltäneen Gabriel Thibaudeaun johdolla. Keskiyön aurinkoa ihmettelemään saapuu monia suomalaisia ja ulkomaisia elokuvantekijöitä, mm. kuvaaja ja kauhuelokuvaohjaaja Freddie Francis, italowesternohjaaja Sergio Sollima, ja ohjaaja Jerry Schatzberg. Ranskasta saapuu käsikirjoittaja Agne's Jaoui. Elokuvia esittelemään on kutsuttu mm. tunnettu yhdysvaltalainen elokuvakriitikko Jim Hoberman. Elokuvajuhlat loppuvat sunnuntaina.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.