Mainos

Sodankylään uumoillaan jo kolmatta kaivosta

Brittiläinen kaivosjätti Anglo American vahvistaa toimintojaan Sodankylässä Lapissa. Samalla kiihtyvät huhut kaivossuunnitelmista.

Viime viikolla yhtiö vuokrasi kunnalta suuren teollisuustontin, jolle on tarkoitus rakentaa muun muassa näytteenkäsittelytiloja. Lisäksi Anglo American on perustamassa kunnan kanssa uutta asunto-osakeyhtiötä.

Anglo American on maailman suurimpia kaivosyhtiöitä. Se on tutkinut Sodankylän Sakatin kuparia, nikkeliä ja platinaa sisältäviä esiintymää jo liki kahdeksan vuotta.

Yhtiön arktisen alueen johtaja Jim Coppard on toistuvasti kehunut aluetta erittäin lupaavaksi. Arveluja kaivossuunnitelmista hän ei kuitenkaan vahvista.

-Sakatin tutkimukset ovat edenneet pitkälle, mutta kaivostoimintaan on vielä pitkä matka, Coppard kuvaa tilannetta STT:lle. Hän korostaa, että yhtiö panostaa vain isoihin malmioihin, joiden varaan voi rakentaa pitkäaikaisia kaivoksia.

Sodankylä tunnetaan jo kaivoskuntana. Kandalainen First Quantum Minerals rakentaa kuntaan nikkeli- ja kuparikaivosta. Lisäksi kunnassa on ruotsalaisomisteinen kultakaivos.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.