Mainos

Snowdenin turvapaikka saattaa viilentää välejä USA:han

Venäjän päätös myöntää tietovuotaja Edward Snowdenille turvapaikka on takaisku Yhdysvaltain suhteille Venäjään, sanoo senaattori Robert Menendez. Menendezin mukaan Snowdenin paikka olisi tuomioistuimessa.

Turvapaikkapäätöksellä saattaa olla vaikutusta Pietarissa syyskuussa järjestettävään G20-maiden kokoukseen, johon presidentti Barack Obaman on määrä osallistua. Valkoisen talon mukaan Obama osallistuu kokoukseen, mutta tieto annettiin ennen Snowdenin turvapaikan saantia. Washingtonissa on myös ounasteltu, että turvapaikka voisi vaikuttaa Obaman ja Vladimir Putinin suunnitellun huipputapaamisen peruuntumiseen.

Venäjä puolestaan on vähätellyt tapauksen merkitystä. Putinin ulkopoliittinen neuvonantaja Juri Ushakov sanoi tapauksen olevan niin vähäpätöinen, ettei sillä ole vaikutusta maiden suhteisiin.

Suomen ulkoministeri Erkki Tuomioja arvioi, ettei päätös turvapaikasta muuta tilannetta Yhdysvaltojen ja Venäjän välillä. Tuomiojan mielestä käänne oli aavistettavissa, koska Venäjä ei ollut luovuttamassa Snowdenia Yhdysvaltoihin.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.