Mainos

Snellman Oy tuohtui vientirajoituksista

Venäläisten asettamat tuontirajoitukset suomalaisille elintarvikkeille herättävät hämmennystä tuotantolaitoksissa eri puolilla maata.

Snellmanin lihanjalostus oy:n toimitusjohtaja Martti Vähäkangas kertoo rajoitusten tulleen heille täytenä yllätyksenä. Venäjänkielinen raportti rajoituksista tuli eilisiltana.

- Meillä oli toukokuussa venäläiset tarkastajat käymässä täällä Pietarsaaren laitoksessa, mutta he eivät maininneet mistään mitään, Vähäkangas ihmettelee.

Viennin keskeytyminen aiheuttaa Vähäkankaan mukaan paitsi turhaa työtä, myös epävarmuutta Venäjän viennin suhteen.

- Yrityksissä on varauduttu siihen, että Venäjän vienti olisi tulevaisuudessa isokin kakku suomalaiselle elintarviketeollisuudelle, Vähäkangas sanoo.

Vähäkangasta harmittaa ennen kaikkea se, että Snellman Oy on juuri rakentanut isoa organisaatiota Venäjälle.

- Olemme varustautuneet siihen, että saisimme Venäjältä myös isomman liikevaihdon tulevaisuudessa, hän lisää.

Normaalisti yhteistyö toimii

Vähäkangas kertoo, että normaalisti vienti Venäjälle ja yhteistyö venäläisten yhteistyökumppaneiden kanssa toimii mutkattomasti.

- Kun asiat hoidetaan säntillisesti ja paperit ovat olleet kunnossa, ongelmia ei ole tullut. Ainoa hankala asia ovat tullimuodollisuudet.

Snellmanin liikevaihdosta Venäjän viennin osuus ei tällä hetkellä ole merkittävän suuri, mutta sitä aiotaan lisätä. Vähäkangas uskoo tutkijoiden päätelmiin, että yksi syy Suomen tuontirajoituksiin on se, että Venäjä haluaa kasvattaa kotimaisen tuotantonsa asemaa.

- Onhan esimerkiksi yksinään Pietarissa viiden miljoonan asukkaan markkinat.

Snellman Oy vie Venäjälle pakastettua lihaa ja lihajalosteita. Juuri saapuneen tiedon mukaan vientirajoitusten alkamispäivä siirtyy viikolla.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.