SM-liigan tehokkain puolustaja siirtyy Pohjois-Amerikkaan

SM-liigan puolustajien pistepörssin voittanut Esa Lindell jatkaa kauttaan NHL-seura Dallas Starsin organisaatiossa.

Ässiä edustaneen Lindellin kausi SM-liigassa tuli päätökseen sunnuntaina. Ässät taipui pudotuspelien 1. kierroksella SaiPalle voitoin 0-2.

Lindellin kausi kuitenkin jatkuu, sillä nuorukainen on suuntaamassa pian Pohjois-Amerikkaan. Asian MTV Sportille vahvistaa Dallas Starsin Euroopan kykyjenetsinnän johtaja Kari Takko.

– Esa lähtee näillä näkymin huomenna tai ylihuomenna. Lentoja työstetään juuri, Takko kertoo MTV Sportille.

Lindellin osoite on NHL-seura Dallas Starsin farmijoukkue, AHL:n Texas Stars.

– Esa lähtee sinne seuran toiveesta. Varmasti pelaajalla itsellään virtaa riittää, kun pääsee jatkamaan kautta pettymyksen jälkeen, Takko uskoo.

Lindell on Dallas Starsin kolmannen kierroksen varaus kesältä 2012. Osapuolet solmivat viime toukokuussa kolmivuotisen tulokassopimuksen. Lindell pelasi kuluvalla kaudella Ässissä lainasopimuksella.

”Nousu ihan hirveä”

Mennyt runkosarja oli Lindellin ensimmäinen kokonainen SM-liigassa. 20-vuotias puolustaja nousi lähes puskista sarjan ehdottomaan eliittiin.

– Rehellinen pitää olla. Tuskin kukaan olisi osannut odottaa häneltä tällaista nousua. Nousu oli ihan hirveä, Takko päivittelee.

Takon mukaan Lindellillä on kaikki mahdollisuudet taistella pelipaikasta NHL:ssä jo ensi kaudella.

– Matkaa NHL:ään on vielä, mutta nyt se on paljon lähempänä kuin viime kesänä. Esa on saanut voimaa ja ilkeyttä lisää. Hän tarvitsee vielä ripeyttä ja jalkanopeutta ahtaan tilaan luisteluun.

– Hänellä on kaikki eväät pärjätä jo ensi vuonna. Nyt hän ehtii pelata muutaman pelin ja valmistautua tulevaan. Ensi syksynä hän tietää, mitä tuleman pitää, Takko selvittää.

NHL-seuran johtoporras on odottanut hartaasti Lindellin kauden päättymistä Suomessa.

– Tätä on siellä kuumeisesti odoteltu. He tietävät kyllä mitä saadaan ja Esaa on käyty myös katsomassa paikan päällä, Takko hymähtää.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja