SM-liigan paras maalivahti Lukas Dostal aiheutti hämmennystä irrottelullaan – "Muut ihmettelivät, että mitä hemmettiä puuhaan"

7:55
Videolla haastattelussa Ilveksen tähtivahti Lukas Dostal.

SM-liigan viime kauden parhaaksi maalivahdiksi valittu Lukas Dostal on ottanut oman paikkansa Tampereen Ilveksen fanien sydämestä. Dostal, 20, jatkaa seurassa vielä syksyn ajan, ennen kuin hän suuntaa rapakon taakse. Dostal on ehtinyt säväyttää torjuntahommien lisäksi myös persoonallisilla rituaaleillaan.

MAINOS

Kaikki SM-liigan ottelut C Moressa!

Ilves-Tappara Sub-kanavan tv-otteluna perjantaina 23.10. klo 18 alkaen.

Dostal saapui Tampereelle kesken kauden 2018–19, jolloin tshekkiläisseura HC Kometa Brno lainasi hänet Ilvekseen. Dostal oli loistanut tätä ennen alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa, joissa hänen torjuntaprosenttinsa oli koko turnauksen paras (95,7). 

Huikeat otteet jatkuivat myös SM-liigan puolella.

Dostal jatkoi Ilveksessä kaudella 2019–2020. Tämä oli jackpot. Lopputuloksena valinta vuoden parhaaksi maalivahdiksi ja pääsy mukaan tähdistökentälliseen.

Dostalista onkin tullut Ilves-fanien suosikki. Ei pelkästään torjuntatyöskentelyn, vaan myös räväkän persoonallisuuden takia.

Tshekkiläismaalivahti on ilahduttanut Ilves-faneja toistaan erikoisimmilla voittotuuletuksilla.

– Tshekkiläisille ja slovakialaisille maalivahdeille yleisön kanssa juhliminen on normaalia. Ihan sama juttu kenttäpelaajien kanssa. He hyppivät plekseihin ja antavat kunnon show’n, jos esimerkiksi joku pelaaja on tehnyt hattutempun. Minulle tuo oli täysin normaalia. En tiennyt, että täällä kulttuuri on erilainen, Dostal sanoo C Moren Hockey Night – Tien päällä -ohjelmassa. 

Dostalin irrottelu aiheuttikin aluksi hämmennystä kanssapelaajien joukossa.

– Muut ihmettelivät, että mitä hemmettiä oikein puuhaan. Tokaisin vain takaisin, että onko tässä jotain ihmeellistä? Dostal muistelee hymyissä suin.

– En tiennyt, että tuo on jotenkin outoa. Minulta tuollaiset jutut tulevat luonnostaan, ja teen niitä myös jatkossa.

Mitä Dostal sanoo Tampereesta, jonne hän on kotiutunut viimeisten parin vuoden aikana? Ja miten Tapparan tähtivahti Dominik Hrachovina liittyy hänen nuoruusvuosien kommelluksiin? Lisää näistä jutun yläreunan videolta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja