SM-liigan 1. erät: Ilvekseltä heti myrskyvaroitus HIFK:lle

Jääkiekon SM-liigan pudotuspelipaikoista taisteleva Ilves aloitti tiistaina terävästi vierasottelunsa HIFK:ta vastaan.

Pelikello oli ehtinyt tikittää vain reilut neljä minuuttia, kun Ilves johti peliä jo 2-0. Matias Sointu niittasi tamperelaisten avausmaalin Steven Zalewskin esityöstä ajassa 1.53, ja muutamaa minuuttia myöhemmin Blake Kessel tulitti ylivoimalla Ilveksen toisen. Osuma oli Blaken uran ensimmäinen SM-liigassa.

Myös Jyväskylässä kotijoukkue JYP karkasi nopeasti 2-0-johtoon Pelicansia vastaan. Sairastuvalta palannut Juuso Ikonen sai kunnian avata maalihanat ajassa 3.45, kun Juuso Pullin laukoma kiekko kimposi Pelicans-vahti Antti Rautiolan torjunnasta avopaikkaan Ikoselle.

Darryl Boyce laukoi JYPin kahden maalin karkumatkalle Eric Perrinin oivasta syötöstä. Avauserän lopussa Pelicans nousi kuitenkin maalin päähän, kun Janne Ritamäki ajoi röyhkeästi maalille ja nosti kiekon ohi JYP-vahti Tuomas Tarkin.

Liigassa viimeistä edellisenä oleva TPS on puolestaan 1-0-johdossa sarjakärki Kärppiä vastaan avauserän jälkeen. Steven Seigo laukoi turkulaisten osuman ylivoimatilanteessa vajaan vartin kohdalla.