SM-liiga: Pekka Virta puhui "oksettavasta" kilpailuedun hakemisesta – "Mikä menee minkäkin edelle"

9:14
Videolla Liigaviikon haastattelussa Rauman Lukon päävalmentaja Pekka Virta.

Ensi viikon Karjala-turnaus on nyt iso puheenaihe kiekkopiireissä. Rauman Lukon päävalmentaja Pekka Virta otti osaltaan aiheeseen kantaa keskiviikon SaiPa–Lukko-ottelun jälkeen. Virta kaipaa selkeyttä päättäjiltä.

Virran luotsaama Lukko on ollut yksi Liigan alkukauden iso valopilkku. 10 ottelusta Lukko on kerännyt kasaan 24 pistettä, mikä oikeuttaa sarjan ykköstilaan.

Ennen kauden alkua Lukkoa pidettiin yhtenä suurimpana mestarisuosikkina. Virta ei näistä näkemyksistä innostu.

– En ole kovinkaan tyytyväinen mestarisuosikin asemaan. En tiedä, että mistä nuo näkemykset syntyvät. Noh, otetaan vastaan, mitä yleinen mielipide tuo eteen. Mutta emme kanna paineita noista, Virta sanoo Liigaviikko-ohjelmassa.

Virran mukaan isossa kuvassa Lukon peli on mennyt oikeaan suuntaan. Eteen on tullut pieniä kysymysmerkkejä siitä, miten Lukon energia riittää tiukkojen otteluryppäiden keskellä pelin optimaaliseen toteutukseen.

Keskiviikkona Virta esitti huolensa koko sarjan isosta kuvasta.

– Tämä homma elää koko ajan, kun on kaikenlaista sähläämistä ja pelisiirtoja sun muita. Nyt pitäisi saada sellaista urheilullista yhteenkuuluvuutta. Toivottavasti kukaan ei lähde hakemaan koronan avulla kilpailuetua missään kohtaan. Se olisi aika oksettavaa, jos ajatellaan, millaisessa tilanteessa kaikki yrittävät taistella, Virta totesi.

Virta viittasi tällä oleellisesti ensi viikolla pelattavaan Karjala-turnaukseen, jonne valitaan hyvin todennäköisesti useita Lukon pelaajia. Leijonien joukkue kun koostuu hyvin pitkälti SM-liigassa pelaavista pelaajista.

– Jokainen ymmärtää, että koronauhka on iso, kun pelaajat osallistuvat tapahtumiin, joihin tulee pelaajia muista maista, Virta sanoo, viitaten ”mahdollisiin jälkiseurauksiin”.

Viestintä

Lukko-käskijä painottaa, että asioita on käsitelty hyvässä yhteisymmärryksessä Leijonien päävalmentajan Jukka Jalosen ja Nuorten Leijonien päävalmentajan Antti Pennasen kanssa. Virta myös muistuttaa, että maajoukkuetoiminnan pitää jatkua – viitaten taloudelliseen puoleen.

Kuviossa on kuitenkin omia kysymysmerkkejä.

SM-liigan kilpailutoimenjohtaja Arto I. Järvelä kertoi Iltalehdelle, että Karjala-turnauksessa pelaavat liigapelaajat ovat turnauksen jälkeen neljän päivän karanteenissa.

Lukon kohdalla tämä tarkoittaisi sitä, että sen A-maajoukkuepelaajat eivät voisi olla mukana vierasottelussa KalPaa vastaan.

– Näillä näkymin se peli pelataan, Virta sanoo nykytiedosta.

– Jos toisella joukkueella on selkeästi vajavaisempi joukkue kuin toisella, niin silloin olisi hyvä tulla ulos näiden asioiden kanssa. Että mikä menee minkäkin edelle. Silloin urheilupuolella olisi helpompi hyväksyä nämä ratkaisut.

Virta esittääkin toiveen päättäjille.

– Nyt tarvitaan selkeää viestintää niin sisään kuin ulospäin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja