Mainos

Slummien miljonääri -kirjailija: En luovu diplomaatin urasta

Kolmen kuukauden kirjoittamisurakan jälkeen maailmanlaajuiseen maineeseen singahtanut intialainen diplomaatti-kirjailija Vikas Swarup ei aio jättää uraansa diplomaattina.

- Edustan mielelläni Intiaa ja iloitsen siitä, että kirjani ovat tehneet maani tunnetuksi, Suomessa parhaillaan vieraileva Swarup sanoo.

Swarup kertoo MTV3:n uutisille kirjoittaneensa esikoiskirjaansa kolme kuukautta. Kirjalle löytyi kustantaja heti, ja sen pohjalta tehtiin käsikirjoitus Oscar-palkintoja kahmineeseen elokuvaan Slummien miljonääri.

49-vuotias Swarup pon ammatiltaan Intian ulkoministeriön virkamies. Kirjailijaksi hän ryhtyi, kun perhe tahtoi palata Intiaan etuajassa diplomaattikomennukselta, ja Swarupille jäi pari kuukautta omaa vapaa-aikaa.

Kohtelias ja vaatimaton mies kertoo alun perin isoisänsä rohkaisseen häntä kirjailijan uralle.

- Kukaan ei rohkaissut minua varsinaisesti kirjoittamaan, mutta isoisäni kehotti minua lukemaan. Hyvän kirjoittajan on oltava myös hyvä lukija, sanoo Swarup.

Swarup markkinoi Suomessa uusinta kirjaansa Syyllisten seurue. Intialaisen murhamysteerin elokuvaoikeudet on hankkinut BBC:n tuotantoryhmä, jossa käsikirjoittajana on Trainspottingista parhaiten tunnettu John Hodge.

(MTV3)

Katso Minna Karilan juttu

Swarupin uskomaton tarina: Kirjoitin muutaman luvun, ja kirja hyväksyttiin heti

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.