Mainos

Slovenia syyttää Yhdysvaltoja Natoon pyrkijöiden luokittelusta

Natoon pääsijöiden suosikkilistan ulkopuolelle jäänyt Slovenia syyttää Yhdysvaltoja epäoikeudenmukaisuudesta ja sotilasliittoon pyrkijöiden luokittelemisessa. Ensin länsimaat estivät entisen Jugoslavian saarrolla Sloveniaa ostamasta aseistusta ja nyt Slovenia ollaan pudottamassa pois, koska sen armeija ei ole tarpeeksi moderni.

Slovenian armeija valmistautui ennen Naton hyökkäykseen, nyt Naton odotetaan tuovan turvatakuut epävakaata Balkania vastaan. Mutta putoaminen Yhdysvaltain suosikkilistalta on kova isku. Aseostokiellon tottelemisen järkeä mietitään nyt.

Slovenian armeijan kalustuksessa on toivomisen varaa, mutta armeijan kunto voittaa omiensa mukaan Puolan, Tsekin ja Unkarin.

Puolustusministeriön modernissa rakennuksessa ollaan loukkaantuneita amerikkalaisten väitteistä. Silti uskotaan vielä, että Madridin kokous saattaa hyväksyä Slovenian Natoon.

Slovenian jättäminen Naton ulkopuolelle nyt ensivaiheessa on slovenialaisten mielestä pelkkä poliittinen lehmänkauppa Yhdysvaltain ja Ranskan välillä. Yhdysvallat yrittää liehitellä Ranskaa eikä jätä sen läheisintä liittolaista Romaniaa yksin Naton odotushuoneeseen. Slovenia kokee olevansa sijaiskärsijä.
(MTV3/Merja Sundström)


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.