Mainos

Slovakiasta 23 uutta turvapaikanhakijaa

Suomeen on jälleen tullut uusia turvapaikanhakijoita Slovakiasta. Tänään Helsinki-Vantaan lentoasemalle saapui 23 Slovakian romania.

Slovakiasta Suomeen pyrkivien turvapaikanhakijoiden virta kiihtyy. Helsinki-Vantaan lentoasemalle saapui Prahan kautta 23 Slovakian kansalaista, jotka ovat etniseltä taustaltaan romaneja.

Tänä vuonna on turvapaikkaa lentoasemalla hakenut kaikkiaan yli 170 Slovakian kansalaista, lähes poikkeuksetta romaneja. Lokakuussa heitä tuli 70 henkilöä.

Ensimmäisten tietojen perusteella noin puolet nyt saapuneista henkilöistä sai jo vuonna 1999 kielteisen turvapaikkapäätöksen ja kahden vuoden maahantulokiellon.

- Nämä kiellot päättyivät tänä vuonna tammi-maaliskuussa, ja kyseisten henkilöiden hakemukset käsitellään uudelleen, kertoo Helsingin rajatarkastusosaston osastoupseeri kapteeniluutnantti Seppo Häkkinen.

Häkkisen mukaan nyt saapuneilla henkilöillä oli kaikilla matkustusasiakirjat mukanaan. Turvapaikkahakemusten vastaanoton jälkeen tulijat rekisteröidään ja siirretään vastaanottokeskukseen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.