Mainos

Slovakian uutta hallitusta epäillään talousjarruksi

Slvoakian uuden hallituksen pelätään viivästyttävän talouskehitystä. Hallitusta johtaa vasemmistolainen Roberto Fico. EU tarkkailee jäsenmaansa mahdollista muutosta.

Slovakiassa nimitettiin uusi hallitus myöhään illalla. Hallitus on joutunut kovan arvostelun kohteeksi jo ennen kuin se ehti vannoa virkavalansa.

Uudeksi pääministeriksi on nimitetty vasemmistolaisen Smer-puolueen johtaja Robert Fico. Hän liittoutui kesäkuun parlamenttivaalien jälkeen entisen pääministerin Vladimir Meciarin keskustavasemmistolaisen puolueen sekä äärioikeistolaisen Slovakian kansallispuolueen kanssa hallituksen muodostamiseksi.

Sijoittajat ja asiantuntijat ovat varoitelleet, että uusi hallitus viivästyttää euroon siirtymistä ja kumoaa useita talousuudistuksia. Myös EU:ssa on seurattu jäsenmaan poliittista kehitystä tarkkaavaisesti.

Suomen pääministeri Matti Vanhanen ei halunnut vielä eilen ottaa kantaa siihen, miten EU:n pitäisi toimia Slovakian uuden hallituksen suhteen.

- Slovakia on yksi jäsenmaistamme ja tietysti teemme uuden hallituksen kanssa yhteistyötä. Katsotaan sitten, kun he ovat aloittaneet työnsä, Vanhanen sanoi.

(STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.