Mainos

Slovakian tulvissa kuollut ainakin 28 ihmistä

Slovakiaa maanantaista saakka koetelleissa tulvissa on kuollut ainakin 28 ihmistä. Slovakian sisäministeriön mukaan suurin osa tulvien uhreista on lapsia. Lisäksi kymmeniä ihmisiä oli vielä tänään aamupäivällä kadoksissa.

Rankkasateet saivat maanantaina useat joet tulvimaan yli äyräidensä. Vesi tunkeutui ainakin kahteenkymmeneen kylään ja romanien asuttamille alueille. -Tähän aamuun mennessä viranomaiset olivat rekisteröineet 28 kuolemantapausta. Suurin osa uhreista on romanilapsia, sisäministeriön edustaja Jan Bazovsky kertoi tänään. Useat ihmiset menehtyivät Jarovnicen kylässä Mala Svinka -joen tulvittua yli äyräidensä. Sääennustuksen mukaan Slovakian itäosan kannattaa varautua paikallisiin ukkoskuuroihin myös tänään.

Romaniassa ja Unkarissa tulvii myös

Jokien tulviminen on koetellut koko kesän myös Unkaria ja Romaniaa, joiden alueilla Tisza ja sen sivujoki Maros ovat peittäneet alleen tuhansia hehtaareja maata. Romaniassa tulvien alle on jäänyt kyliä ja maantiet ovat olleet poikki useita viikkoja maan länsiosassa Transilvaniassa.

Kaakkois-Unkarissa Szabotcs-Szatmarin ja Beregin läänissä tulvaveden peitossa on yhä viisi tuhatta hehtaaria. Lähes 200000 asukkaan Szegedissä Etelä-Unkarissa vesi on katkaissut vilkkaan rantakadun ja peittänyt alleen Tiszajoen varressa sijaitsevan kaupungin suurimman leirintä- ja kylpyläalueen.

Tulvatilannetta ovat pahentaneet rankkasateet, joita on saatu runsaasti varsinkin Romaniassa. Alkuviikon helteiden ansiosta vedenpinta on kuitenkin laskemassa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.