Mainos

Slovakian romanipakolaisia taas Suomeen

Kaikkiaan 91 Slovakian romanipakolaista on saapunut iltapäivällä Suomeen. Tulokkaat saapuivat Helsinki-Vantaan lentoasemalle Prahan- ja Budapestin lennoilla.

Iltapäivästä Suomeen saapui ensin Prahan lennolla 70 pakolaista ja kello 16 jälkeen saapui 11 lisää. Illalla Budapestin koneen laskeuduttua rajatarkastuksissa turvapaikkaa ilmoitti hakevansa kymmenen romania.
Tähän mennessä Suomeen on tullut jo yli 800 Slovakian romanipakolaista. Heitä saapui maahamme jo alkuvuodesta, mutta tulijoiden määrät kasvoivat selvästi kesäkuussa. Pakolaiset on sijoitettu lähinnä Alavuden vastaanottokeskukseen sekä keskuksiin ympäri maata.

Johtaja Matti Saarelainen Ulkomaalaisvirastosta pitää todennäköisenä, että pakolaisvirta Slovakiasta Suomeen jatkuu. Sisäministeri Kari Häkämies toivoo, että romanipakolaisten turvapaikkahakemuksia voitaisiin käsitellä nopeutetusti. Nopeutettu käsittely on mahdollinen, jos hakijat tulevat turvalliseksi katsotuksi maasta.

Tietoja romanien turvapaikkahakemuksista ei anneta. Ulkomaalaispoliisin mukaan pakolaisten kuulustelut ovat salassa pidettävää aineistoa. Myöskään tietoja siitä, kuka pakolaiset on matkalle järjestänyt, ei anneta. Tiedossa kuitenkin on, että Slovakian romanit ovat kokeneet maassaan eriasteista julmuutta ja syrjintää.

Tähän mennessä Suomessa on käsitelty 20-30 Slovakian romanien turvapaikkahakemusta. Näille hakijoille ei ole myönnetty turvapaikkaa.
(STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.