Mainos

Slovakian romaneita jälleen turvapaikanhakijoiksi

Slovakiasta saapui eilen kaksi romaniturvapaikanhakijaa Helsinki-Vantaan lentokentälle. Kyseessä ovat ensimmäiset slovakialaiset turvapaikanhakijat sen jälkeen kun väliaikainen viisumipakko Suomeen päättyi marraskuun 6. päivä.

Miehistä toinen oli aiemmin kesällä turvapaikanhakijana Suomessa, mutta matkusti vapaaehtoisesti takaisin. Nyt mies saapui veljensä kanssa Suomeen ja uusi hakemuksensa. Miehet viipyivät yön rajavartioston suojissa ja heitä on kuulusteltu tulkin avulla tänään.

Helsingin rajatarkastusosaston komentajakapteenin Olli Kunnalan mukaan odotettavissa on todennäköisesti muitakin turvapaikanhakijoita samasta maasta.

-Sellaista tietoa olemme miehiltä saaneet, mutta samantyyppistä juttua on liikkunut myös tietyissä vastaanottokeskuksissa, Kunnala toteaa. Kunnalan arvion mukaan Suomi on houkutteleva maa hakea turvapaikkaa, sillä täällä turvapaikkatutkinnan ajat ovat pitkiä ja sillä välin hakijoista pidetään hyvää huolta.

Suomi asetti Slovakialle väliaikaisen viisumipakon heinäkuun 7. päivä, kun maahan saapui lyhyessä ajassa yli 1200 slovakialaista turvapaikanhakijaa.

Osa tuolloin maahan saapuneista Slovakian romaneista odottelee vastaanottokeskuksissa yhä päätöstä hakemuksiinsa. Osa on poistunut syksyn mittaan itse maasta, kun kaikki tähän asti käsitellyt slovakialaisten turvapaikkahakemukset on hylätty.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.