Mainos

Slovakialaisille tulossa jälleen viisumipakko

Slovakialaisilta ryhdytään jälleen vaatimaan viisumia. Valtioneuvosto on päässyt tänään yksimielisyyteen viisumipakosta. Lopullisesti asiasta päättää tasavallan presidentti huomenna.

Muodollisesti kyse on Suomen ja Slovakian viisumivapaussopimuksen soveltamisen keskeyttämisestä, joka tulee voimaan lauantaina. Viisumia vaaditaan Slovakian kansalaisilta kuuden seuraavan kuukauden ajan.

Edellisen kerran viisumipakko oli voimassa viime vuonna neljä kuukautta marraskuun alkuun saakka. Sen jälkeen Slovakian romaneja on jälleen lisääntyvässä määrin hakenut turvapaikkaa Suomesta. Aiemmin turvapaikkaa hakeneista 1360 slovakialaisesta puolet on sittemmin poistunut maasta. Osa kielteisen päätöksen saaneista on hakenut uudelleen turvapaikkaa.

Ryhmä Slovakian romaneja saapui tänään Helsinki-Vantaan lentoasemalle. Saapuneista 54 turvapaikanhakijasta pääosa on nuoria aikuisia ja heidän lapsiaan. Myöhemmin illalla saapui vielä 14 hengen ryhmä. Suomeen on saapunut marraskuussa alkaneina viisumivapaina kuukausina kaikkiaan 324 Slovakian romania.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.