Mainos

Slovakia sai uuden pääministerin

Slovakian parlamentti nimitti tänään Mikulas Dzurindan maan uudeksi pääministeriksi. Dzurinda seuraa Vladimir Meciaria. Dzurinda johtaa neljän puolueen kokoomushallitusta. Hallituspuolueet saivat selkeän enemmistön parlamenttipaikoista syyskuun lopulla pidetyissä vaaleissa.

Parlamentin puhemies Jozef Migas ojensi tänään Dzurindalle virallisen nimityskirjelmän, joka valtuuttaa hänet muodostamaan uuden hallituksen. Migas kertoi, että ministerinimityksistä ilmoitettaisiin tämän päivän kuluessa. Neljän puolueen hallitusneuvotteluja hiersi kysymys unkarilaisen vähemmistön puolueen osallistumisesta hallitusyhteistyöhön. Puolue saanee pari kolme ministeripaikkaa.

Dzurinda on 43-vuotias taloustieteilijä. Hän johtaa Slovakian demokraattista kokoomuspuoluetta (SDK), joka on hallituskoalition suurin puolue. SDK perustettiin nimenomaisena tavoitteenaan syrjäyttää Meciar, jota on syytetty itsevaltaisista otteista. Uuden hallituksen yksi keskeisimmistä tavoitteista on Slovakian jäsenyys Euroopan unionissa ja Natossa.

Slovakialla ei ole ollut presidenttiä viime maaliskuun jälkeen, koska parlamentti ei kyennyt löytämään riittävää luottamusta nauttivaa ehdokasta.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.