Mainos

SLL kritisoi hallituksen budjettiesitystä

Suomen luonnonsuojeluliitto ratkaisisi itärajan ruuhkat tiemaksuilla, ei rekkaparkeilla.

Suomen luonnonsuojeluliitto katsoo hallituksen budjettiesityksen olevan ristiriitainen ympäristöpolitiikan linjauksissaan. Samalla kun energiaverotusta korotetaan ja joukkoliikennettä tuetaan, hallitus leikkaa luonnonsuojelun ja ympäristötutkimuksen rahoitusta sekä järjestöjen valtionapua.

Liiton mielestä mm. maksullisen rekkaparkin rakentaminen Vaalimaalle on ympäristölle vahingollinen ja ohjausvaikutuksiltaan tehoton. Se ei poista Suomen läpi Venäjälle menevän rekkaliikenteen voimakasta lisääntymistä. Hallituksella ei ole myöskään keinoja pakottaa rekkoja maksulliselle parkkialueelle.

Liiton toiminnanjohtaja Eero Yrjö-Koskinen sanoo liiton kannanotossa, että rekkaliikenteen kasvua ei rajoiteta parkkialueilla vaan tiemaksuilla, joilla tavaraliikennettä siirretään raiteille. Myös ajoneuvoverotusta tulisi muuttaa ympäristöperusteiseksi.

Luonnonsuojeluliitto vaatii myös 100 miljoonaa euroa Etelä-Suomen metsien Metso-suojeluohjelmaan, jossa tähänastiset tulokset ovat liiton mukaan selvät. Järjestö toivoo eduskunnan palauttavan myös ympäristöministeriön tutkimusrahat, jotka on nyt puolitettu nykyisestä.

(MTV3)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja