Mainos

Skycomin toimiluvalle jatko Tampereen alueella

Skycom Oy voi jatkaa paikallista analogista televisiotoimintaa Tampereen seudulla. Valtioneuvosto myönsi tänään yhtiölle alueellisen toimiluvan vuoden 2002 loppuun saakka.

Skycom sai jo aiemmin maaliskuun lopulla ehdollisen toimiluvan sillä ehdolla, että Alma Media olisi solmitun aiesopimuksen mukaisesti ostanut liki puolet yhtiön osakkeista. Tämä kauppa ei kuitenkaan toteutunut, joten luvat pantiin toukokuun lopulla uudelleen hakuun.

Hallitus pohti lupaa myöntäessään Skycomin vakavaraisuutta ja päätyi siihen, että uudehkon yrityksen tapauksessa pelkkä tunnuslukujen tarkastelu ei anna oikeaa kuvaa, vaan ratkaisevaksi nousee rahoittajien ja yhteistyökumppanien luottamus toimintaa kohtaan. Tämän ehdon katsottiin täyttyvän.

Skycomin liikevaihto oli viime vuonna 4,8 miljoonaa markkaa. Tappiota kertyi lähes 2,5 miljoonaa markkaa eli siis yli puolet liikevaihdosta. Tänä vuonna uskotaan päästävän kuitenkin plussan puolelle.

Toimilupaa jatkettiin vain vuoteen 2002 saakka, koska siinä vaiheessa on tarkoitus tarkastella uudelleen myös digitaalisen lähetystoiminnan lupamahdollisuuksia ja alueellisen tv-toiminnan kehitysnäkymien arviointiin on paremmat mahdollisuudet.

Paikallinen tv-toiminta on Suomessa ollut vähäistä. Skycomin TV-Tampere aloitti toimintansa vuoden 1995 tammikuussa, ja sen lisäksi alueellista televisiotoimintaa on harjoitettu Närpiössä ja Kristiinankaupungissa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.